pátek 30. října 2015

Tlakový hrnec test

Vyberte s námi ten nejbezpečnější a zároveň nejúčinnější. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat tlakový hrnec. Výsledky vaření jsou působivé.


Bohužel má Sicomatic econtrol problém s uzavíráním víka, takže se to podaří až na několikátý pokus, než všechno sedí tak, jak má. Vaření je účinnější díky tlaku páry uvnitř hrnce. Pára vzniká zahříváním tekutiny uvnitř, ta se vypařuje no zpočátku neuniká. To vytváří úměrně zvyšující se tlak, který vede ke zvýšení vnitřní energie a tedy tepla.


Test tlakových hrnců odhalil, že se vyplatí používat nádobu odpovídají podmínkám vaření. Výrobci mnohdy nabízejí sady sestávající z jednoho kusu menšího a jednoho větších rozměrů. Ponúka prednastavených automatických programov, vďaka ktorým pripravíte pokrmy nielen pod tlakom, ale varíte ryžu, polievky, smažíte a pečiete mäso o pomalom varení ani nehovoriac. Je vybaven bezpečnostními pojistkami a je vhodný pro všechny varné desky včetně indukce a proto je ideální pro každou kuchyni.


Přesto mají z jeho používaní lidé často obavy. Tlakový hrnec Tefal Secure Neo je zárukou rovnoměrného rozložení tepla při přípravě pokrmů. Není divu, vždyť takový papiňák v procesu působí tak trochu jako časovaná bomba.


Tlakový hrniec s malým objemom zoženiete od eur, za kvalitnejšie je to 1eur a viac. Skutočne špičkové výrobky sú o niečo drahšie, ich ceny sa pohybujú okolo 2eur a viac. Zvážte, koľko chcete investovať do daného výrobku a či sa vám viac neoplatí si priplatiť a získať hrniec od overeného výrobcu kuchynského riadu.


Nejlepší tlakové hrnce. Jestliže vaříte ráži, bulgur nebo jiné potraviny, které se úpravou rozpínají, naplňte hrnec pouze do poloviny. Na úvod začneme opravdu ze široka. K popisu hrnců přistoupíte z globálnějšího úhlu pohledu.


Na počátku všeho vás totiž čeká rozhodnutí, zda se vydáte cestou klasického hrnce, o kterém pojednává tento článek, nebo dáte přednost tomu elektrickému. To je kompaktní systém na vaření od světoznámého výrobce Delimano. Italský tlakový hrnec používám doma již 25let, bez závady, měnila jsem jen 1krát těsnění na poklici. Nový tlakový hrnec jsem kupovala jako dárek, naprostá spokojenost při používání. Jeho výběru byste proto měli věnovat značnou pozornost.


Pokud výběr nepodceníte, dáte pozor na to, aby měl vše, co potřebujete, stane se z něj opravdu všestranný pomocník, kterého v kuchyni jen tak něco nenahradí. Elektrický multifunkční hrnec nekupujete každý den. Průměr hrnce u dna je 1mm, u horního okraje 1mm.


Proč si pořídit tlakový hrnec ? Jedná se navíc o zdravější formu vaření, neboť potraviny si zachovávají více nutričních hodnot. Tedy podle toho, kolik jídla a pro kolik lidí se v něm bude vařit. Jak však tlakový hrnec vybrat? Mezi nejmenší varianty na trhu patří hrnce okolo objemu litry, což vystačí tak pro dvě osoby.


Naopak mezi ty největší patří. Tento hrnec se honosí přídomkem 10v1. To jednoduše znamená, že můžete využít až deset různých způsobů přípravy a režimů pro různé suroviny (celkový počet programů však dosahuje 30). Parní hrnec je praktickým kuchyňským spotřebičem, který nachází své primární uplatnění hlavně u fanoušků zdravého stravování.


Jak už prozrazuje název tohoto produktu, k přípravě jídla dochází za pomoci páry. Ke svému chodu nepotřebuji elektrický, plynový ani indukční sporák, a dokonce ani troubu. Primárně vynikám rychlým a účinným.


Autorka projektu Lívia Halmkan sa v debatách často stretávala s názorom študentov a študentiek, že ak nastane vo vzťahu ťažká kríza, vzťah je naveky poškodený a treba si nájsť nového partnera.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky