čtvrtek 25. června 2015

Sklenice na paštiku

Recept na domácí paštiku je veskrze jednoduchý, a najdete jich v každé kuchařce spoustu. My sami používáme tenhle ( viz recept na játrovou paštiku ) a jsme s ním moc spokojení. Budete potřebovat jen běžné suroviny – na jeden díl vepřových jater dáte kila tučnějšího vepřového.


Nejvíce se nám osvědčil vepřový. Zavařování masných výrobků potřebuje vyšší teplotu a delší čas než zelenina a ovoce. Proto paštiku ve sklenici sterilizujeme alespoň dvě hodiny.

Já dělám paštiku podle hodně starého receptu a tam se používá pouze maso sírové,ale pak se paštika zaváří dvakrát. V obchdě,bych paštiku už nekoupil, když se podívám na složení,tak je mi zle. Moje paštika,když se nesní,tak klidně vydrží půl roku i déle a není v ní kousek chemie.


Určitě stojí za to si nějakou zkusit a dát si s ní tu práci,než kupovat ty. Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vaříme a zároveň sterilizujeme hodiny.


Alkohol se během pár minut odpaří. Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi minut.

Poté zkuste jeden kousek jater rozříznout a přesvědčte se, zda není syrový. Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve. Sklenice a obaly na med. Nabízíme bezkonkurečně nejnižší ceny sklenic i víček.


Při odběru celých palet je dopravné zdarma vč. Standardně jsou dodávky zajišťovány. Nejdříve jsem se paštiku pokusila připravit z kuřecích jater.


Potom jsem od kamarádky získala recept na domácí paštiku z vepřových jater s mletým masem, kterou jsem také vyzkoušela. Připravíme si sklenice , pečlivě je umyjeme a osušíme. Víčka, určená ke konzervaci masa, předem krátce povaříme (stačí minuty), aby těsnění změklo a nafouklo se.


Paštikou plníme čistě umyté a suché skleničky na –. Skvěle se bude hodit na domácí paštiky, které poté můžete darovat jako pěkný dárek. Jelikož se jedná o paštiku použitelnou do zásob, je třeba ji konzervovat. Běžně upečená paštika v lednici vydrží tři nebo čtyři dny, pečená ve sklenici a sterilizovaná pár týdnů, ale pokud provedeme tyndalizaci tak se trvanlivost může prodloužit na několik měsíců až let. Jemná voňavá paštika z formy. Kdo si potrpí na formu a touží servírovat úhledné plátky, může zvolit následující recept: potřebovat budete 7g vepřových jater, 5g uzené slaniny, lžičku soli, mletý černý pepř, muškátový oříšek, g másla, lžíce koňaku nebo brandy a 1g slaniny nakrájené na tenké plátky na vyložení formy.


A připravit ji doma není tak složité. Paštika z obchodu se poctivé domácí nemůže rovnat.

Chce to jen trochu trpělivosti a času. Navíc záleží jen na vás, jakou ji budete mít. Koření na paštiku recepty, které budete milovat.


Nakupte u nás kvalitní zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem na paštiku značky Bormioli Rocco. Na slavnostní přípitek i na pohodový večer s přáteli, na červené i na bílé, broušené sklo i plastové sklenice na piknik - na FAVI. Velké, malé, na portské i na sekt, stačí si jen vybrat, ze které vám bude víno chutnat nejlépe.


Nacházíte se v největším specializovaném obchodu s obaly na med a dalších včelích produktů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky