úterý 30. června 2015

Rozdíl mezi sklokeramickou a indukční deskou

Rozdíl mezi sklokeramickou a indukční deskou může být o dost větší, než se na první pohled zdá. Náš průvodce vám poskytne nejdůležitější informace, které oceníte při výběru indukční či sklokeramické desky, a také vám poradí ohledně čištění i zapojení varné desky. Víte, jaký je rozdíl mezi indukční a sklokeramickou varnou deskou ? Přestože se na první pohled zdají být k nerozeznání.


Mezi hlavní výhody indukční desky patří velmi rychlý ohřev, rovnoměrnost ohřevu a lepší účinnost přenosu tepla. Indukční ohřev sám o sobě žádné teplo negeneruje a lze tak uspořit na ceně za elektřinu.

Když hrnec odstavíte, vaření se ukončí. Velká výhoda, kterou ocení především hospodyňky, je její snadná. Společnost Electrolux nabízí několik ra jak poznat rozdíl mezi indukční a sklokeramickou varnou deskou.


Na první pohled jsou obě varné desky k nerozeznání, a tak rozdíl poznáte až při vaření. Vzhledově identické varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné zjistit rozdíl v úspoře elektrické energie mezi indukční a sklokeramickou deskou ? Zařizujeme byt, který nemá plynovou přípojku a tudíž všechny spotřebiče musí být na elektriku.


Rozhodujeme se z důvodu úspory financí i elektrické energie, který způsob bude lepší - sklokeramická deska nebo indukční deska.

Re: Rozdíl mezi varnou deskou sklokeramickou a indukční Jaku, ty staré ale i nové smaltované hrnce mají železné jádro, proto na indukci dobře vaří. Ty hrnce, kde je při výrobě použitý nevodivý materiál, ty nejsou vhodné na indukci, jednoduše proto, že mezi hrncem a magnetem k žádné indukci nedojde. Ahoj Mohu se optat jaký je rozdíl mezi indukční varnou deskou a sklokeramickou ? Nějak se v tom neorientuju Jakou byste mi doporučili a proč?


Tentokrát jsme se v našem výběru zaměřili na sporáky se sklokeramickou indukční deskou. Dobrou zprávou je, že většina modelů na trhu dosahuje slušné kvality a rozdíly mezi nimi jsou tak spíše ve funkcích a nabídce programů, pohlídat si musíte jen dostatečný příkon přístroje. Jde o nejoblíbenější typ. Jaký je rozdíl mezi indukční a sklokeramickou varnou deskou ? Sklokeramická plotna funguje v podstatě stejně jako elektrická plotýnka která se rozehřeje a její sálavé teplo pak nádoby na ní položené přijímají a díky tomu vaří, pečou, dusí či jenom ohřívají. Jedná se vývojový stupeň mezi deskou s litinovými a indukčními plotýnkami.


Některá negativa bohužel stále zůstávají: nutnost co největší kontaktní plochy mezi deskou a hrncem. Tady již pomáhá skutečnost, že varná zóna je umístěna pod sklokeramickou částí, která se stýká s dnem hrnce. Prohnout nebo vyboulit se. Rozdíl mezi indukční deskou a ostatními třemi zmiňovanými typy sporáků je ve způsobu ohřevu. Indukční deska nepoužívá k ohřevu teplo, které produkuje pomocí hořáku nebo topné spirály, ale funguje na principu elektromagnetické indukce.


Ta vzniká působením cívky umístěné pod sklokeramickou deskou na železné dno. TEST varných desek s návodem jak vybrat nejlepší varnou desku.

Dozvíte se, jestli zvolit indukční , sklokeramickou , nebo plynovou, kolik plotýnek a která je dobrá. Přečtěte si recenze lidí, vítěze testů a jak vybrat. Volba tedy zůstane mezi indukční a sklokeramickou deskou , jejichž bližší specifikace je popsána v úvodu. Mezi jednotlivými modely sporáků s indukční a sklokeramickou deskou jsou občas rozdíly, které mohou být zásadní pro výběr. Typicky jde o výkon varných zón a jejich provedení.


Indukční varná deska je považována za úspornější z hlediska spotřeby energie než elektrický ekvivalent. Kromě běžného standardu plotýnek. A to vše díky skutečnosti, že v době dokončenísamotná varná deska je vypnuta, což nelze o druhé odrůdě říci. Existuje ještě jeden rozdíl indukční desky od.


Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky