úterý 23. června 2015

Kuchařka parní hrnec

Při přípravě jídel můžete používat libovolný počet těchto nástavců (dle charakteru pokrmu a počtu porcí). Pořídila jsem si parní hrnec , ale marně tápu po nějakém receptu. Nemáte někdo několik receptů.


Kromě zeleniny a ovocných knedlíků bych chtěla zkusit i další české recepty. Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso.

Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších minut a po. Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm.


Pak není parní hrnec zbytečnou investicí. Pokud vlastníte pomalý hrnec , pak vám tato kuchařka rozhodně nesmí chybět v knihovně. Parní hrnce nejsou hrnci v pravém slova smyslu.

Najdete v ní více než 1lahodných zdravých receptů, které se hodí pro každou příležitost – od výroby vlastního. Každý může přidat vlastní recept. Brambory mi chuťově nepřipadají výrazně lepší.


Maso jsme v něm dělali - lososa nebo kuřecí. Chutnalo nám obojí moc. Kuřecí jsem si nakrájela, okořenila, přidala třeba česnek. Celerovo-kuřecí placky ( parní hrnec ) - recept: Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje.


Snadno s jeho pomocí připravíte zdravé domácí dětské. Dostala jsem parní hrnec , tefal, ale vůbec tomu nerozumím, žádný návod jen obrázky. Zkusila jsem uvařit vajíčka, dala jsem vodu, ale vajíčka byly uvařené nahniličko i když vody jsem dala dost jak je tam ryska. Ono to asi zazvoní až se vypaří všchna voda? Ted nevím jak mám najednou uvařit najednou brambory zeleninu.


Pro parní hrnec recepty, které budete milovat. Já sama parní hrnec nemám, protože se ho dost bojím, ale bývalá tchyně v něm dělala brambory jako přílohu, jen je oloupané, nakrájené dala na trochu másla a za 5-minut byly hotové. Recepty pro Pomalý hrnec Recepty ke stažení zdarma.

Vaříme v elektrickém pomalém hrnci CrockPot (PDF) zde. Potraviny neztrácí svou přirozenou chuť ani vitamíny. Kapacita třech transparentních nádob na vaření je 1litrů. Díky němu je možné nastavit dobu přípravy až na minut, po které se hrnec sám vypne.


Multifunkční hrnec zapneme na program FRY na minut, nalijeme olivový olej, rybu z obou stran opečeme, osolíme, opepříme, zavřeme víko. Po uplynutí doby otevřeme víko, přidáme bílé víno, rajčata, olivy, kapary, třtinový cukr, zapneme na minut STEW. Výsledek bude mít báječnou chuť. Jednoduše vložíte ingredience dle receptu, vyberete jeden ze programů a zbude vám čas věnovat se jiným činnostem, dětem, nebo můžete jít na procházku se psem. Apple a logo Apple logo jsou obchodní známky spolecnosti Apple Inc.


App Store je znacka služby spolecnosti Apple Inc. Stylový parní hrnec a rýžovar v nerezovém provedení připraví nejen chutné, ale i zdravé jídlo. Součástí balení je praktický hliníkový výparník na rýži a odměrka s naběračkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky