úterý 9. června 2015

Jak uvařit sushi rýži

Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu. Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná. Rýže má zásadní vliv na konzistenci sushi , což jak už víte je jedním ze základních předpokladů toho správného sushi. Budete potřebovat: sushi rýži , rýžový ocet ochucený cukrem a solí v poměru 6:4:Příprava rýže Nejprve si odměřte objem. Nezáleží na tom, jestli bude rýže svinutá do válečků a obalená mořskou řasou, či bude jen ležet jako podklad v malé misce a ostatní ingredience narovnáme na ni.


Vždy musí být uvařena správně, podle tradičního japonského receptu.

Poradíme vám, jak rýži na sushi uvařit. Hotovou rýži na sushi odstavíme z plotýnky, odkryjeme pokličku a necháme vychladnout. Pokud si (nejen) sushi rýži připravujete často, doporučujeme pořídit si kvalitní rýžovar.


Ušetří vám čas i práci a rýži si můžete klidně uvařit dopředu. Sushi je trendem posledních dní. Jste-li i vy tímto trendem polapena, v následujících pár krocích vám popíši, jak si správně uvařit rýži na jeho přípravu. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Oblíbenost sushi roste po celém světě.

Každý národ si ale tuto japonskou pochoutku často vychutnává po svém. Známé jsou například americké california maki, vegetariánské sushi , sladké sushi. Postupů, jak rýži uvařit , je opět několik, my si představíme jen jeden z nich. Jak uvařit rýži v hrnci.


Nejdříve si promyslete, jaké množství této potraviny budete připravovat. Následně je třeba rýži dobře propláchnout ve studené vodě. Pokud se rozhodnete pro jednoduchou úpravu vařením, pamatujte, že je třeba rýži důkladně propláchnout pod tekoucí vodou například v sítku. Pak ji vložte do hrnce se studenou vodou.


Vodu osolte a případně do ní nalijte trochu oleje. A to už mi pomalu docházejí slova o tom, jak naše babičky do dušené rýže vkládaly oloupanou cibuli, na pár místech propíchnutou hřebíčkem. Někdy i přikládaly kousek skořice a bobkový list. Teď už na to nemusíte jen vzpomínat. Ode dneška víte, jak uvařit rýži a jak tohle umění rozvíjet dál.


Postup vaření rýže na sushi je stejný jako při přípravě jakékoli jiné rýže, důležitý je ale její výběr. Na sushi je opravdu dobré pořizovat kvalitní japonskou rýži ve specializovaných asijských obchodech, kde vám doporučí tu nejlepší. Venku je malý a používá se nejen v případě, kdy je třeba vařit rýži na sushi.


Používá se k výrobě vývarů a polévek.

Vrátíme se k otázce, jak správněVařte rýži na sushi. Kasha potřebuje vařit celkem minut. Po vložení combo je lepší nechat víko zvednout, vařit rýži na malém ohni, dokud voda neteří. Na přípravu sushi se vyplatí kupovat kvalitní japonskou kulatozrnnou rýži , která je k tomuto účelu určená. S jinou půjde sushi nejen špatně připravit, ale především nebude mít jídlo správnou chuť, říká Štěpán Návrat, majitel pražského podniku Café Buddha Balbínova, který vede pravidelné sushi kurzy.


V obchodech se setkáte i se sushi rýži , která vyniká svou lepivostí a snadnou zpracovatelností a tvarovatelností a jak je z názvu zřetelné, používá se pro přípravu sushi. Představíme vám tři základní možnosti, jak si můžete v domácích podmínkách uvařit rýži a pochutnat si na ní. Nyní si popíšeme přípravu v hrnci, bez varných sáčků.


Od doby než se voda začne znovu vařit jí nechám povařit ještě minut. Rýži pak zcedím a nechám odejít páru. Takové rýže je pak vždy pěkně sypká.


Někdo mi řekl, že jde o indický způsob, no tím si ale. Rýže už je u nás jednou ze základních příloh, přesto se jí spousta kuchařů a kuchařek bojí. Uvařit rýži je přitom snadné. Pokud chcete, aby byla chutná a na talíři krásně nadýchaná, musíte ale dodržovat některá základní pravidla. Uvařte rýži v kuřecím vývaru.


Když začne vývar v hrnci vařit, nasypte do něj propláchnutou rýži. Znovu uveďte do varu, pak snižte teplotu a vařte pozvolna. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte minut (neloupaná rýže potřebuje až minut). Rýže je po uvaření trochu mokrá a měkká a všechna voda.


Možná se vám zdá jednoduché uvařit rýži , někteří lidé však neradi lepivou, rozvařenou, bezchuťovou. Tento recept však nemá chybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky