pondělí 20. dubna 2015

Maso na klobásy

Potom vmícháme hrubě namleté maso. Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme - hodin na °C. Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv.


Na kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi metrů střev.

Napísať recept na domácu klobásu je tak trochu výzva, pretože čo región to iný recept, čo domácnosť - to iné klobásy , čo klobása - to väčší majster. Nechceme Vám nanucovať recept na tie naše, preto uvedieme iba pár základných pravidiel a postrehov, aby ste sa inšpirovali. Nejprve nakrájíme maso na menší kousky a naložíme na 2–dny do soli smíchané s cukrem do velké smaltové nebo keramické mísy. Sůl do masa pořádně vetřeme. Takto připravené maso nameleme na.


Přidáme koření jak na libové maso , tak i na tučné (vše v poměru) a pořádně promícháme. Maso , jak hovězí tak vepřové nasolíme, a necháme asi den uležet v chladu.

Pak hovězí přední a vepřový výřez ( měl by být tučný, docela dost) umeleme najemno, klidně na dvakrát. Velikost desky na mlýnku na maso by měla být 2mm, ne větší. Nějaké maso se zamrazí (to je výhoda dnešní doby), něco půjde do jitrnic, jelit a tlačenky a jak říkají řezníci – co se nezdělá do jitrnic, půjde na klobásy. A právě výroba klobás a především rodinné recepty na jejich výrobu , dělají z každé zabíjačky tak trochu tajemný obřad. Poměr soli na kilogram masa je samozřejmě 20g a ne 2g, jak jsem se přeřekl ve videu.


Omlouvám se všem, ale věřím, že každý pochopil. Na udrzanie cervenej farby davam na 10kg masa 2pl praskoveho cukru,ziadne eckove dusitanove soli a sol pouzivam jedine hrubozrnu morsku. Je dolezite klobasy pred pretacanim naplneneho creva dostatocne popichat ihlou,netreba sa toho bat,nic nepraskne,nevytecie. Klobasy nemiesam ,len cista krkovicka,polovica.


Ked robím klobásy , tak si stále spomeniem na môjho strýka, ktorý vraviel, že zlá domáca klobása neexistuje, len dobrá a lepšia. Tento recept máme v našej rodine už od nepamäti možno aj storočie a to. A teď už zbývá jen plnit: na mlýnek nasaďte plnící nástavec, na ten narolujte celé střívko tak, aby z něj koukal jen úplný konec, a ideálně si přizvěte nějakého pomocníka – nejlépe se pracuje tak, že jeden drží plnící se střívko a druhý mele mlýnkem a přidává maso. Klobásy vyrobené z takto připraveného masa dosáhly na mnoha místech Moravy znamenité úrovně a pověsti. Nejvhodnější maso na domácí uzené klobásy jsou ořezy ze sádla (vrabci), maso z vykostěné krkovice, maso z boku a ramínka.


Maso , které jsme si určili na.

Maso připravujeme na klobásy po jeho řádném vychladnutí. Vepřové maso funguje u klobásy jako vložka , hovězí maso pak jako spojka neboli prát. Skopové, králičí nebo drůbeží maso pak charakterizují vlastní výrobek. Maso , které budeme na domácí klobásy solit, musí být vychlazené , odleželé a nezávadné, jinak znehodnotí chuť klobás i párků. Příprava vepřových střívek na klobásy :Chceme-li doma vyrobit uzené klobásy , spišské párky, spišské klobásy nebo klobásy k zapékání do těsta, popřípadě vinné nebo smetanové klobásy , necháme si pro.


BALENÍ 5g (PLÁTKY). Tady najdou uplatnění všechny části prasete, které obsahují kolagen – kůže i vepřové nožičky. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně.


Domace udene klobasy - Bravčové mäso - recepty, kuchárska kniha, varenie. Vše důkladně promísím a. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov a kuchárky. Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek.


V diskusii sa každý môže podeliť o svoje rady, tipy a nápady pri príprave receptov. Tradiční recept na domácí skopové klobásy Proleželou skopovou kýtu a vepřový výřez každé zvlášť protočíme přes desku s otvory 8-mm. Druhou část skopového protočíme na řezačce přes desku s otvory 2-mm, přidáme část vody s rozmíchaným kořením (mimo papriky) a mícháme za postupného přilévání druhé části vody, až se vše spojí. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky