úterý 21. dubna 2015

Pečení chleba v pekárně

S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny, a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Pečení chleba v pekárně eta recepty, které budete milovat. Recepty domácí pekárna.


Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně. Připravte si bylinkový chléb, cibulový chléb, pivní chleb, koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu.

Zajímá vás, jak se vyrábí pečivo podle starých tradičních receptur? Nechcete věřit, že ještě dnes někdo vyrábí pečivo ručně z poctivých surovin? Jak dlouho se peče chleba. Tento program však na většinu chlebů nedoporučujeme, protože je uvnitř.


A necháme v teple dokynout cca hodinku a půl až dvě. A teď už jsme ve finále a jen zapneme pekárnu na program pečení stačí na hodinu a kůrku dávám tmavší a pak mám tuhle jako na obrázku. Mouky můžete různě zaměňovat- žitná, pšeničná, celozrnná.

Hodně úspěchů v pečení a nebojte zvládnete to. Rádi Vám pomůžeme problémy při bezlepkovém pečení v pekárně řešit. Neváhejte se zeptat v komentářích přímo pod článkem. A sdílejte s námi Vaše zkušenosti s pečením bezlepkového chleba v domácí pekárně.


Každá pekárna je jiná a nalezení toho správného programu může chvíli trvat. Vlastní pečení není žádný problém, pokud spotřebitel postupuje podle návodů uváděných výrobci domácích pekáren – v zásadě jde o to nasypat do pekárny v pravý čas směs na pečení chleba a nastavit příslušný program. Jinak chci poděkovat za Vaše užasné stránky,kde se mi dostalo mnoho cenných rad.


Několik let jsem pekla kváskový chleba v pekárně ,ale pak jsme ochutnali u známých chleba z trouby a byl bezkonkurenčně lepší. Myslela jsem,že když to umím v pekárně ,tak v troubě to bude brnkačka a proč bych se někde radila-„já zkušená. Chleba v prvních minutách pečení rychle kyne a díky vlhké atmosféře v troubě mu hned nezatvrdne kůrka, takže vyroste bez popraskání. Směsi Küchenmeister na pečení chleba v domácích pekárnách stačí zalít vodou.


Dodáváme je v balíčcích o hmotnosti 5g. Směsi jsou včetně droždí (není tedy nutno droždí přidávat). Ke každé objednávce přidáváme kupon na zvýhodněný nákup. Pokud koupíme už hotovou směs na chleba , budeme mít pečení ještě snazší.


Pekárna umí péct i nejrůznější moučníky, perníky, bábovky apod.

Pokud chceme mít moučník v jiném než „chlebovém“ tvaru, pekárnu použijeme jen na zpracování těsta a pak moučník, rohlíky, bagetky, housky a další vytvarujeme ručně a upečeme v troubě. Výborným pomocníkem jsou domácí pekárny. Při jejich výběru ale záleží na tom, co umějí.


Zda mají programy nastavené na několik běžných druhů chleba či dovolují manuální nastavení jednotlivých kroků během pečení. V chlebu zůstávají díry od háků. Z hotového chleba je pak musíte vytáhnout, což v pečivu zanechá nevzhledné díry. I ty nejlevnější domácí pekárny ale umožňují vytažení háků z těsta, ještě před začátkem pečení. Už moje babička mě naučila, že na žitný chleba nemůžete vzít droždí, ale musíte si udělat kvásek, vzpomíná na rodinnou zkušenost Tomáš Konopka.


Ten si lze udělat doma, ale dnes už je možné koupit v pekárně. Jsou v nich špatná váhová množství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky