úterý 7. dubna 2015

Jablečný mošt

Jablečný mošt je velice osvěžující a blahodárným nápojem. Je to také způsob, jak uchovat velice vzácný podíl vitaminů a minerálů na zimní období. V prvním případě jsou jablka nakrájena na stroužky a rozdrcena nebo rozřezána různými přístroji tak, že na jedné straně vytéká čerstvá šťáva a na druhé vypadávají víceméně suché tuhé zbytky.


Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádkář má na svém pozemku nějakou jabloň, občas dokonce s několika druhy naroubovaných odrůd.

Lahodná jablečná šťáva z ovoce dodaného od tradičních pěstitelů. Výrobek obsahuje jen přírodní cukry, při výrobě nebyly použity přidané konzervanty, aromata, cukry ani barviva. Lisováno za studena a šetrně. Bohemia mošt vzniká zpracováním ovoce a zeleniny, která s výjimkou zázvoru pochází výhradně z České republiky. Klinické studie prováděné na lidech i na zvířatech potvrzují, že jablečný ocet a kyselina octová mohou snižovat chuť k jídlu a zvyšovat pocit sytosti a plnosti po jídle.


Rozdrtíme je v drtiči na ovoce, můžeme je nastrouhat nebo nakrouhat v domácím mixéru, či pomocí lisovacího nástavce k mlýnku na maso. Nechám ustát několik hodin aby se usadil kal a pak stáčím do litrových lahvy od vína(je to praktické) po sterilizaci lahve zazátkuji takto mi vydrží i dva roky. Mošt je šťávou z ovoce, která se získá vylisováním.

U džusů se z takové šťávy vyrobí koncentrát odpařením vody a později se z něj přidáním vody vyrábí džus. Do moštů a džusů se nepřidává žádný cukr navíc. Tedy do těch stoprocentních. Pokud se nejedná o výrobek se s 1 obsahem ovoce, mluvíme o nektaru.


Hostětínský mošt je zárukou kvality a opravdové ovocné chuti. Vyrábí se v srdci Bílých Karpat, z ovoce s láskou pěstovaného. Tradiční a stále jedinečný nápoj. Nápoj není při výrobě ředěn ani filtrován, neobsahuje přidaná barviva ani sladidla. Unsubscribe from jirkaholub?


Celonerezový lis na mošt - Duration: 3:02. Pokud milujete čerstvá jablíčka, tak nejspíš stejně tak milujete také jablečný mošt. Abychom se přiznali, my ho milujeme ještě o něco víc.


Náš mošt je 1 ovocná šťáva, kterou lisujeme z ovoce vypěstovaného převážně na naší rodinné ekologické farmě v Ostroměři (okres Jičín), nebo z ovoce od pečlivě vybraných pěstitelů z Podkrkonoší. Veškeré ovoce pro mošty tak dozrává na prosluněných jižních svazích hřebenů Chlumů v Podkrkonoší, tedy v. Prvním krokem je kvašení (mletá jablka či jablečný mošt jsou vystaveny působení kvasinek, které fermentují cukry a mění je v alkohol). Druhým krokem je působení bakterií, které dále fermentují alkohol a dochází ke vzniku kyseliny octové, která tvoří hlavní účinnou látku jablečného octu.


Slupky jsem ponechala a lisuji pomocí gázy nebo řídkého plátýnka. Nechávám několik hodin v chladu ustát, aby se usadil kal.

Nevím ale, jestli stačí láhve zalít v hrnci do čtvrtiny, já. Farmářské produkty, jablečný mošt i med od včelaře. Nabízíme široký sortiment ovoce a zeleniny od farmáře. V naší nabídce najdete vše od cibule a brambor po jablka či broskve.


Naši prodejnu najdete v obci Želkovice. Vyrábíme také deset druhů vlastního jablečného moštu. Disponujeme moderní technikou, která.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky