úterý 8. října 2019

Rýže jasmínová

Rýže jasmínová

Jasmínová rýže je měkká, jemná, lepivá, červená rýže je křupavá. Třeba by mohlo stačit přes utěrku dát ještě pokličku a takto nechat min dojít nebo přidat pár minutek varu. Přejeme, ať se vám to podaří odladit, potom je vaření rýže tímto způsobem velmi jednoduché a rýže je nesrovnatelně chutnější, než běžně prodávaná rýže připravovaná ve varných sáčcích. Na díl rýže cca dílu vody.


Rýže jasmínová

Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít minut. Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli. Největší chyba je nesprávný poměr rýže.


Snadno a rychle se připravuje, je ideální přílohou, hlavním jídlem, hodí se do polévek a lze z ní připravit i sladký dezert. Navíc má při některých zdravotních potíží, zejména se zažíváním, léčebný účinek. U jasmínové rýže navíc vědci potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi.


Vařená rýže je oblíbenou přílohou k mnoha jídlům. Uvařit rýži se zdá tak snadné, je však nutné dodržet několik základních pravidel. V následujícím videu vám Roman Paulus.


Nakupujte v obchodu nebo online. Doručení dní v týdnu. Sbírejte Clubcard body za váše nákupy. Thajská jasmínová rýže se rozlišuje na bílou a hnědou variantu. Surin, Buriram a Sisaket.


Rýže jasmínová

Vážení zákazníci, provoz našeho e-shopu funguje i nadále bez omezení, ale vzhledem k uzavření většiny kamenných obchodů, což jsou i výdejní místa pro ULOŽENKU, doporučujeme zvolit způsob dopravy přes DPD nebo IN TIME. Basmati rýže ke smaženému masu, voňavá jasmínová rýže k omáčkám, arborio rýže na italské rizoto a mnoho dalších. Jasmínovou vůni a chuť získává díky specifickému klimatu a půdě v severní oblasti Thajska, kde se pěstuje.


Po uvaření je lehce lepivá a využijete ji na přípravu příloh, rizot a nákypů. Zkuste ji přidat jako přílohu ke směsi. Rýže , ARAX Zdravé potraviny.


Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže , a ta se stane nutričně cennější. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Vaše nejoblíbenější příloha i hlavní chod! Vybrali jsme pro Vás nejoblíbenější druhy rýže , které si zamilovali lidé po celém světě pro svou nezaměnitelnou lahodnou chuť a jedinečné aroma.


Původní domovina dlouhozrnné jasmínové rýže je Thajsko a lidé ji zde znají pod názvem Khao chao. Takto je tomu právě u rýže jasmínové, neměla by se proplachovat vůbec. Nenabývá příliš na objemu, proto bych doporučil vařit trochu větší množství, než jste zvyklí. Ale také proto, že jí sníte mnohem více, než je tomu třeba u rýže natural.


Rýže jasmínová

Je prostě neodolatelně. Zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí. Rok po uvedení nové řady polévek do hrnečku a jídel v kelímku s obsahem superpotravin se koncept „Dej si super jídlo! Neobsahuje téměř žádné tuky, má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku a je zdrojem rychlé energie. Mastných kyselin je tu jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu.


Sacharidy představují velkou část hmotnosti. Používá se zejména v asijské kuchyni, v kombinaci s masem, krevetami či v sladkých úpravách. Výborný recept-velmi se hodí např. Rychlá a jednoduchá příprava. Převážně slouží jako příloha k pečeným nebo grilovaným masům nebo jako součást klasické biryani.


Basmati rýže se může někdy podávat bez příchutě, ale často ochucená s kurkumou nebo šafránem. Obě tyto ingredience způsobí charak. Také je velmi oblíbená jako příloha k omáčkám a masovým směsím. Díky své lepivosti se tato rýže snadno jí bambusovými hůlkami, které se tradičně používají jako příbor v asijských zemích.


Další slevy rýže na Kupi. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky