pátek 28. července 2017

Marcipán domácí

Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept na domáci marcipán. Musím říct, že se to povedlo. Přidala jsem taky mandlové aroma. Chutnalo to jako z obchodu, přítel si dokonce myslel, že jsem to normalne koupila v obchodu jako uz hotovy marcipan.


Jedná se o sladkou modelovací hmotu ze sušeného mléka, která má marcipánovou příchuť. Také z ní se tvoří barevné postavičky a používá se na. Vyzkoušejte osvědčený recept na marcipán , který je výborný a velmi snadný. Marcipán můžete použít jako ozdobu na dort nebo si můžete jen tak zamlsat. Recepty na falešný, pravý i domácí marcipán.


Jak vyrobit marcipán (neboli mléčnou hmotu)? Unsubscribe from Pavla Habrnálová? Jak připravit domácí marcipán - článek na Vaření.


Marcipán domácí

Chtěla jsem se zeptat, jak ten marcipán obarvit, aby ty barvy byly tak pěkně syté. Prášek nasypu přímo když dělám marcipán ? Protože když jsem si koupila marcipán a pokoušela se jej obarvit štětečkem (smíchala jsem prášek s vodou, jak je na obalu barev), barva byla taková nijaká. A někteří lidé jsou alergičtí na ořechy, nebo jim pravý marcipán prostě nechutná (to je můj přípa ale mně tedy nechutná ani ten falešný). Pravý marcipán (tj. ten z mandlí) rozhodně levnější než falešný nebude. Znám lidi, kteří mají vyloženě rádi tuhle mléčnou hmotu a marcipán neradi.


Domácí výroba marcipánu je hračka i pro začátečníky. Mandle zakapejte esencí, přidejte většinu bílku a většinu cukru a prohněťte. Pokud se chystáte marcipán barvit, je teď ta pravá chvíle. Barvivo přidávejte po kapkách a vždy mu dejte chvíli času, aby se dokonale spojilo s hmotou (vyplatí se na chvilku odejít a teprve pak případně přidávat).


Marcipán domácí

Do pravého marcipánu nepatří nějaké oříšky, ale mandle. Domácí marcipán recept milá Alenko, to není blbost, ale nepravý marcipán , lépe řečeno,potahovací hmota. Receptů je víc, tady je jeden: 500g krupicového cukru 200ml vody 500g oloupaných mandlí cukr svaříme s vodou, a necháme vychladnout.


Díky tomu byste se neměli setkat s nepříliš chutnými náhražkami, které s marcipánem nemají nic společného. Pakliže máte chuť pustit se do marcipánového experimentu doma, zkuste tento recept na domácí marcipán. Pravděpodobně však nedocílíte jemnosti německého marcipánu, protože málokdo disponuje v domácnosti tak. Rukama na vále dobře prohněteme. Potřebujete potahovací hmotu na dort nebo plánujete vytvářet figurky pro děti, které marcipán zbožňují?


Máte dvě možnosti, můžete si vytvořit pravý marcipán z mandlí či domácí ,,falešný ze sušeného mléka: a) Pravý mandlový marcipán. Mandle umixujeme v u na jemný prášek. Promícháme je s moučkovým. Také se osypete pokaždé, když vás někde nalákají na marcipán , a pak místo něj dostanete podivnou přeslazenou hmotu, která mandle neviděla ani z rychlíku? Připravte si raději pravý marcipán doma!


Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Tématické fráze: marcipán recept domácí marcipán na potahování dortů recept na marcipán na zdobení dortů domácí marcipánová hmota mandlová hmota recept na marcipán marcipán marcipanova hmota potahová mléčná hmota na dorty jak obarvit marcipán mandlová hmota recept recept falešný marcipán od markéty marcipánová. Pokud nemáte loupané mandle, tak je vložte do vroucí vody a krátce vařte.


Marcipán domácí

Následně je dejte na papírový ubrousek a jemně je přetírejte - takto se zbavíte hnědého obalu a mandle zůstanou krásně čisté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky