úterý 21. února 2017

Jablečný mošt konzervace

This feature is not available right now. Please try again later. Mošt uskladňuji v chladu. Jde to i bez zahřívání. Nádoby uložíme do chladna a asi za měsíc se mošt usadí.


Vezmeme hadičku a tekutinu přečerpáme do. Ahoj, mošt ohřejeme cca na stupňů (ne do varu) a sebrali z toho tu pěnu, co se na vrchu utvoří. Pak nalejeme do skleněných demižonů (nebo petky), zavíčkovat, položit na ležáka a ono se to tím krásně zakonzervuje. Takto nám mošt vždy vydrží až do jara. A jak je výbornej na Vánoce.


Naplnit za tepla až po okraj tak, aby nebyl v láhvi žádný vzduch, zašroubovat! Pokud milujete čerstvá jablíčka, tak nejspíš stejně tak milujete také jablečný mošt. PET láhve musí být pochopitelně naprosto čisté.


Abychom se přiznali, my ho milujeme ještě o něco víc. Jablečný mošt si dělám podobně již 34let. Jablka nastrouhám(krouhačka na řepu) a pak je lisuji na malém lisu.


Nechám ustát několik hodin aby se usadil kal a pak stáčím do litrových lahvy od vína(je to praktické) po sterilizaci lahve zazátkuji takto mi vydrží i dva roky. Ovocné mošty můžeme vyrobit téměř ze všech druhů ovoce, ale asi nejoblíbenější je jablečný mošt. Na jeho přípravu stačí i jablka horší kvality, která bychom jinak nezužitkovali. Doplňuji: Nejde mi o dlouhodobé uchovávání, řekněme tak na pár týdnů, než se zásoba vypije. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.


Osvědčená klasika - jablečný mošt. Jablka se pro přípravu moštů používají nejčastěji. Mají vyvážený poměr cukrů a kyselin, mošt není nutné přislazovat a ani ředit vodou pro snížení kyselosti.


Na přípravu se používají zralá šťavnatá jablka s černými nebo už černajícími jádry. Víte, s čím mají mnozí lidé spojený podzim? Konzervace jablečného moštu. My jsme tak učinili a výsledek byl perfektní.


Výběr správných jablek jako základ. Tuto otázku si položte ještě před tím, než začnete sbírat konkrétní druh jablek. Jak sladký mošt máte rádi?


Jestliže milujete opravdu sladký, pak saďte na jaderničky. Tato má následně větší možnost být životodárnou tekutinou vašemu tělu. Dopřejte si mošt kvůli vám samým. Vyrobit můžeme dále jablečný ocet.


Sušené plátky jablek, základ pro čaj z jablečných slupek. Vyrábí se v balení litr, 2ml, litrů. Pocházejí zpravidla od menších výrobců, jejichž produkty jsou na jednu stranu osobité, ale na druhou stranu může být jejich kvalita poněkud kolísavá, jak dokázal i náš test.


Ne všechny testované mošty totiž obsahují očekávaný stoprocentní podíl ovoce. Tématické fráze: jablečný sirup domácí jablečný sirup recept jablečný sirup recept domácí jablečný sirup recept na jablečný mošt jablečný mošt recept jablecna stava z mostu recept na jablečný sirup jablečný sirup domácí jablečny sirup za studena jablečná šťáva z moštu recept sterilování jablečného moštu v. Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. Příprava, konzervace a hodnocení moštů.


Zavřenou láhev uskladněte v chladu. I po roce je mošt vynikající.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky