středa 5. července 2017

Thajská jasmínová rýže

Thajská jasmínová rýže se rozlišuje na bílou a hnědou variantu. Surin, Buriram a Sisaket. Jasmínová rýže se používá jako příloha k mnoha různým pokrmům, používá se též v polévkách.


Rýže thajská jasmínová má žlutohnědou barvu a výraznou květinovou vůni. Neobsahuje téměř žádné tuky, má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku a je zdrojem rychlé energie. Mastných kyselin je tu jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu. Sacharidy představují velkou část hmotnosti.


Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Dvě z variant přípravy thajské rýže , která nesmí chybět u žádného thajského menu. Ingredience: Příprava na otev.


Patří mezi ty rýže , které si volí i přední asijské restaurace pro přípravu svých pokrmů. Golden Phoenix thajská jasmínová rýže lámaná 5kg. Lámaná rýže je rýže , která je během sklizně poškozena, čímž se zrno zmenšuje než je obvyklé. Je velmi aromatická s jemným květinovým podtónem, a právě proto se jí také přezdívá thajská vonná rýže.


Vítáme Vás na stránkách věnovaných prodeji JASMÍNOVÉ RÝŽE. Z vlastní zkušenosti víme, že tento typ rýže ( jasmínová rýže ) je nejen velice populární z důvodů kvality, chutnosti a především také ceny. Rozhodli jsme se nabízet tuto kvalitní rýži i do českých domácností.


Je vhodná k přípravě veškerých. Ta naše je ze samotného Thajska. Jakmile ji ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jinou. Připravte si z ní nákyp, přihoďte ji do polévky nebo si ji vychutnejte k masu.


Je prostě výborná na mnoho způsobů. Přiveďte k varu, rozmíchejte a částečně zakryté vařte na mírném plameni ještě deset minut. V rýži by se měly objevit dírky od prostupující páry a měla by být téměř uvařená. Je důležité, aby voda nebublala příliš prudce a neodpařila se moc rychle, jinak se rýže nestihne uvařit. Na díl rýže cca dílu vody.


Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít minut. Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli. Největší chyba je nesprávný poměr rýže. Rýže obsahuje velmi cenný sodík a vitamín B který nám pomáhá lépe trávit.


U jasmínové rýže navíc vědci potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi. Ale také proto, že jí sníte mnohem více, než je tomu u normální rýže , je prostě neodolatelně jemná a chutná. Svou chutí je velice podobná rýži Basmati. Vyznačuje se dlouhými zrny a. Standardní balení: 10lbs (5kg), v tkaném plastovém sáčku PP(LA) s. V kuchyni vždy otevřeno.


Thajská jasmínová rýže

V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže , která stáhne ostrost omáčky.


Nejlepší je jasmínová rýže. KG Vysoce kvalitní jasmínová rýže. Skladujte v suchu a chladu. Tato rýže má příjemnou charakteristickou vůni připomínající jasmín. Nejedná se však o parfémovanou rýži.


Její aroma je čistě přírodní a vzniká přirozenými vlivy. Rýže je součástí většiny thajských jídel, a slovní spojení jíst rýži má v thajštině stejný význam jako jíst jídlo. V Thajsku se používá více druhů rýžeː rýže setá (khao chao), jasmínová rýže (khao hom mali) nebo lepkavá rýže (khao niao).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky