pondělí 3. října 2016

Bábovka v silikonové formě

Na kolika stupních v troubě pečete stouto formou? Ahoj, já když peču v silikonové formě , vypláchnu jí před nalitím těsta studenou vodou - jak to bylo v návodu A nikdy jsem problém neměla. Peču na tolik stupňů co normálně, takže bábovka na 180. Jak upéct bábovku v silikonové formě. Tereza Rosová Vstoupit do diskuse.


Témata: bábovka , moučník, peče.

Silikon totiž není stabilní a chvěje se, pokud byste dali formu přímo na rošt, mohla by se bábovka při pečení zdeformovat. Peču ji zásadně jen v silikonové formě (bez vymazávání) a nikdy jsem s vyklopením neměla problém. Navíc silikon má takovou pružnost, že formu lze jednoduše otočit naruby, takže bábovka uvnitř vypadne samospádem.


Není chyba spíš v té formě ? Jogurtová bábovka v silikonové formě recepty, které budete milovat. Použila jsem vejce, tvaroh v kostce, ke kterému jsem musela přidat trošku mléka a citronové šťávy. Slaná bábovka - cuketová se sýrem a uzeninou. Na své si tak můžou přijít i ti, kteří preferují spíš uzeniny, maso či zeleninu.


Rozhodnout se můžete pro pečení v pekáčku, dortové formě a či ve formičkách na muffiny.

Láka ma, že pri pečení netreba formu vymastiť a vysypať múkou a že sa na formu cesto neprilepí. Lenže - myslím si svoje o konzumnej západnej spoločnosti a o. Buchtová bábovka v silikonové formě (pro Kozorohy) Burgundská bábovka. Bábovička pro zamilované. Tak sem vyzkoušela v silikonové formě a super.


A je třeba vyklápět za studena! Pro vytvoření dobré bábovky není potřeba pouze těsto a horká trouba, ale také odpovídající forma. Doporučuji použít silikonovou formu, jinak se bábovka může připéct k formě. Je výborná ihned po upečení, ale ještě šťavnatější je druhý den po odležení v lednici.


Zkusila jsem a mocmoc děkuji za recept. Poprve se mi bábovka povedla a mohu říct, že to i chutná jak bábovka. Těším se, až se blýsknu před návštěvama. Fantastická bábovka , nic pro hlídače kalorií, ale ta chuť! Mívám problém ji vyklopit, nepeču proto už v kameninové formě , ale v hliníkové.


Nemá sice tak pěkný tvar, ale vyklopí se bez trhání. Silikonová forma je vynikajícím pomocníkem při pečení. Moučník se v silikonové formě nepřipálí, snadno se vyklopí, forma je lehce omyvatelná a lze ji použít v plynových, elektrických, horkovzdušných i. Lze používat ve všech typech pečících trub - v plynových, elektrických i mikrovlnných.

Nejoblíbenější tvar na trhu jest bábovka , dort, srnčí hřbet, nebo-li biskupský chlebíček, forma na muffiny, forma na beránka, aj. Mám úplně stejnou,ale takřka stoletou,je po mé prababičce z Plzeňska. Zub času na ní zahlodal,ale peče se v ní parádně.


Takže musím jen doporučit,staré se dají koupit v různých starožitnictvích,o­kolo 30–Kč. Díky svému výsadnímu postavení má bábovka i vlastní kolekci receptů. Asi nejoblíbenější je bábovka mramorová, častá je ale i tvarohová, ořechová, citronová, v současnosti také pohanková. Recept na bábovku z cukety.


Peču v kameninové,skleněné, silikonové horkovzduchem na 1stupňů,asi tak hodinu uprostřed trouby,zkouším špejlí v prostředku(když nelepí je hotová). Prasknutí neřeším,stejně stojí obráceně. A ještě aby nebyla na některé straně více tmavá během pečení pootáčím.


Pohodlné čištění, vhodné také do myčky. Pružný materiál je dobře skladný. Silikon má řadu výhod a proto si jej české hospodyňky velmi oblíbily. Je odolný vysokým teplotám, nepřejímá pachy z potravin a navíc je nepřilnavý, takže jej nemusíte vymazávat. Velice dobře se udržuje a bez změny barvy či lesku dokáže přečkat dlouhá desetiletí.


Je křehký, proto je dobré dát si pozor na silnější nárazy a pády na tvrdý povrch. Smalt lze mýt v myčce na nádobí. Pečení v silikonové formě probíhá rychle, rovnoměrně a bez připalování, bábovky pečená při 1°C je hotová za cca minut.


Konstrukce a tloušťka formy byly pečlivě zvoleny tak, aby si bábovka během pečení zachovala dokonalou symetrii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky