úterý 18. října 2016

Pracny formičky

Vyzkoušejte silikonové formy či vánoční formičky , které vám pomohou vytvarovat vše naprosto jednoduše a dokonale. Prostřednictvím formiček tak lehce zvládnete čokoládové bonbóny, včelí úlky, ale i nádherné ozdoby z marcipánu. V pečení se meze nekladou. Nabízíme formy na pečení, vhodné pro běžnou domácnost i pro profesionální využití.


Například jsou to formičky na tlačené těsto z teflonu. Až na ty zpropadené formičky , kterých je vždycky málo, jeden z relativně rychlých a jednoduchých druhů cukroví.

Pojdťe se podívat na video, jak dělám pracny já! Naplněné formičky přemístěte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Velké pracny jsou hotové asi za až minut, malé pracničky zaberou méně. Po upečení nechte pracny mírně vychladnout. Silikonová forma - pracny ks.


Pečení s minimálním množstvím tuku nebo zcel. VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH FIRMY ALMI PRAHA, prodejny železářství v Praze - Horních Počernicích. V naší prodejně nabízíme široký sortiment zboží od klasického železářství přes domácí potřeby, barvy laky, nářadí, kamna, štafle, žebříky, pletivo a mnoho dalšího.


Pro vánoční pečení jsou nepostradatelným pomocníkem formičky na cukroví, nebo také forma na krásně tvarovanou vánočku.

Forma na pečení beránka, zase vykouzlí sladkého beránka na velikonoční stůl. Ani forma na dort, na srnčí hřbet, nebo forma na biskupský chlebíček nechybí ve většině domácností. Na našich www stránkách prodáváme české- formičky , které jsou skutečně vyrobeny v česku (CZ). Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky.


Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky , ve kterých těsto na pracny pečete. Neváhejte si je ale pořídit, protože jejich chuť je prostě božská. Obyčejně mám ozkoušený recept od mamky, bohužel nebyla doma, tak jsem zkusila osvědčené recepty z internetu.


My pečeme pracny rok co rok, formičky klasicky myjeme, nevysypáváme ničím, jen je vymažeme rozpuštěným máslem. Upečené pracny necháme trochu vychladnout, stačí pár minut, a pak je prostě vyklepeme, jde to samo Pravda, někdy chce formička nadhodit a nechat spadnout (na stůl), ale většina jde sama. Vánoční formičky a vykrajovátka na pečení proto snad v žádné domácnosti nesmí chybět.


Všichni milujeme vánoční cukroví z formiček, ať už jde o pracny , košíčky i rohlíčky s krémem, bábovičky nebo vánoční ořechy. Nakonec jsem dala víc jen té mouky a dobrý. Vůbec jsem nemusela vymazávat formičky , krásně šli pracny vyndat.


Akorát jsem první půlku pekla na 9min. Zjistila jsem že min. Dělala jsem dávku totiž z 600g. Pečené pracny nechte vychladnout, teprve pak vyklápějte.


Vyklopené tvary obalujte v moučkovém cukru promíchaném s vanilkou.

Náš tip: Nikdy neplňte formičky až po okraj, spíše do poloviny a palcem těsto přitiskněte k okrajům, aby zůstal uprostřed důlek. Přeplněné formičky jdou hůře vyklopit. Pečeme při 1°C, těsto se ve formičkách nejprve zvedne, poté splaskne. Jedním z tradičních druhů cukroví jsou ořechové pracny neboli medvědí tlapky. Pekly je už naše prababičky.


Příprava na těsto není složitá, jediné, co potřebujete navíc, jsou formičky. Formičky vyndáváme, když jsou ve středu jakoby. Zkuste si letos připravit toto cukroví podle receptu cukráře Jana Moučky ze Strančic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky