čtvrtek 6. října 2016

Jablečný džem

Poté odstavíme, odstraníme koření a odebereme případnou pěnu. Džem plníme horký do nahřátých skleniček. Skleničky ihned zavíčkujeme, otočíme na víčka a necháme minimálně minut odpočívat.


Poté můžeme jablečný džem otočit, označit a uschovat v chladu, temnu a suchu. Polovinu jablek nakrájíme i se slupkou a jádřinci na kousky, podlijeme trochou vody a rozdusíme pod pokličkou na kaši, kterou potom prolisujeme. Tento recept patří mezi velmi rychlé, stačí vám pár surovin a výsledný džem je opravdu dobrý. Množství surovin můžete libovolně násobit, recept je koncipován na dvě sklenice této dobroty :).


Tématické fráze: jablečná marmeláda jablečný džem se skořicí jablecna marmelada recept jablečný rozvar jablečné marmelády rybízovo jablečný džem jablkový džem jablečný marmeláda marmeláda z letních jablek marmeláda z jablek jablečnýdžem marmeláda z jablek recept džem z letních jablek rozvar z jablek džem z. Začínají dozrávat letní jablka. Letní odrůdy jablek nevydrží dlouhé skladování a musejí se rychle zpracovat. Jsou velmi vhodná na přípravu povidel, džemů nebo dětských přesnídávek.


Jablečný džem

Džemy děláme z jablek ještě mírně navinulých, povidla a přesnídávky z jablek zralých až přezrálých. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju.


Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Odstavíme, sebereme pěnu a směsí na ananasovo- jablečný džem plníme nahřáté sklenice. Ihned zavíčkujeme a zabalené do deky necháme do druhého dne vychladnout. Důležité - delším varem džem ztrácí želírovací schopnost!


Tématické fráze: jablková marmeláda jablečný džem s pomerančem jablečná marmeláda s pomerančem dýnový džem s jablky jablková marmeláda recept jablková marmeláda recept jablečná marmeláda pikantní marmeláda jablečná marmeláda se zázvorem recept na jablečný džem s pomerančem dýňový džem recept dýňový džem. Dalším oblíbeným evergrýnem našich babiček je jablkový kompot, sušená jablíčka (křížaly) nebo jablkový džem. Milovníci slaných a výrazných chutí si z jablek můžou vyrobit jablečné chutney. My vám nabízíme recept na jablečný džem.


Do hrnce dáváme střídavě jablka a cukr. Vaříme na mírném ohni(občas zamícháme) dokud se cukr nerozpustí. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.


Jablečný džem

Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni minut,pak přidáme citron a vaříme dalších minut. Když se jablka zesklovatí na ,vypneme,vyndáme citron a dáme do sklenic. Po vychladnouti džem zhoustne. Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách.


Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Mandlové lupínky upražíme na pánvi, pak smícháme se skořicí, želírovacím cukrem a pokrájenými jablky. Podlijeme lžícemi vody a za stálého míchání uvedeme do varu.


Jablečný džem

Do rozvařené směsi přidáme citronovou. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Vložit recept Vyhledávání. Jablečný džem se skořicí - cítíte tu vůni?


Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky