pondělí 3. října 2016

Max švabinský splynutí duší

Jeden z nejvýznamnějších českých umělců dvacátého století, který byl obdivován pro neobyčejnou kreslířskou zručnost a rozmanitost grafických technik. Raná tvorba malíře a grafika Maxmiliána Švabinského byla výrazně spojena se symbolismem. Důležitým motivem pro něj byl ten typ osudové ženy, která muže nevábí svou hrdostí a krutostí, ale naopak rafino. Příkladnou celoživotní prací, spojenou s neutuchající láskou k přírodě. Max Švabinský (celým jménem Maxmilian Theodor Jan Švabinský) byl český malíř a rytec.


Czech painting and produced significant work during the first half of the 20th century.

Heliogravura podle stejnojmenného obrazu z r. Adjustováno v secesním rámu se zlaceným dekorem. Jeden z najvýznamnejších českých umelcov dvadsiateho storočia, uznávaný pre svoju neobyčajnú kresliarsku zručnosť a rozmanitosť grafických techník. Naší specializací je výtvarné umění, starožitné koberce, nábytek, ale také spolupracujeme s odborníky v oblasti pohlednic, numismatiky či filatelie.


Nabízíme jak možnost nákupu a prodeje prostřednictvím naší internetové aukce, tak i tzv. GALERII PLATÝZ, Národní 3 Praha 1. Interiorul arată la fel ca acum 1de ani și multe dintre fotografiile lui Švabinský sunt expuse acolo. V jeho rodném městě má již řadu let reprezentativní přehled celoživotní tvorby.


Podívejte se na další nápady na téma Umění z komiksů, Satyr a Ex libris.

Tento pin objevil(a) PragueDogAntiques. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Malíř a grafik, profesor AVU. Letos slavíme 1let od narození našeho slavného rodáka Maxe Švabinského.


Nechtěli jsme opakovat to, co je ukázáno v našem Památníku, a tak jsme využili jedinečné možnosti. Narodil se totiž šestnáctileté svobodné matce. Jeho otcem byl student bydlící u rodiny Švabinských v podnájmu. Nadaného Maxe ale i přes nemanželský původ s láskou vychovala celá rodina. Milan Thomka Mitrovský Splynutie duší.


Tyršova žena na univerzitu nemohla, přesto získala vzdělání i respekt. Renáta Tyršová byla pozoruhodná dáma. Ačkoliv měly ženy v době jejího mládí značně ztížený přístup ke studiu, stala se vzdělanou a respektovanou historičkou umění, publicistkou a. Pirnera, absolvovav ji odešel na rok do Paříže, aniž však vstoupil do školy k nějakému mistru. Ruiny, poryvy větru, tušení tragédie, nálada duše – to byl typický dobový repertoár vnášející do obrazu literární a psychologické tendence.


Záleželo jen na velkosti talentu. Vámi zvolené dílo by se mělo v krátkém čase začít automaticky stahovat. Digitální reprodukce volných děl na této stránce jsou přístupné jako verejné vlastníctvo (public domain).


V závěru života se opět vrátil k realismu.

Podobný pocit, který může evokovat tento nádherný obraz, jsem zažil během vystoupení Kubínova kvarteta a klavíristy Miroslava Beinhauera. Galerie Kodl - aukční, prodejní a výstavní síň založená na více než stoleté rodinné sběratelské tradici v Praze. Splynutí duší na zámku v Hradci: Klavírista Beinhauer zahrál s Kubínovým kvartetem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky