čtvrtek 6. října 2016

Tlakový hrnec diskuze

Tlakový hrnec - jaký pořídit a jak v něm vařit? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Přesto mají z jeho používaní lidé často obavy. Není divu, vždyť takový papiňák v procesu působí tak trochu jako časovaná bomba.


Tlakový hrnec diskuze

Mám tlakový hrnec od tescomy a jsem max. Měla jsem vůči tlakáči spíš averzi a moc nevěděla proč a jestli vůbec používat, ale dostali jsme ho jako svatební dar a jak jsem vyzkoušela, tak na něj nedám dopustit. Výsledky vaření jsou působivé.


Bohužel má Sicomatic econtrol problém s uzavíráním víka, takže se to podaří až na několikátý pokus, než všechno sedí tak, jak má. Také díky němu výrazně uspoříte čas, který strávíte při vaření. Celková síla stěny je však pouhých mm, což není příliš.


Menší tloušťka stěn bohužel snižuje úspornost hospodaření s tepelnou. Jeden menší, který má objem litry, a druhý opravdu velký, který disponuje celkovým objemem litrů. Italský tlakový hrnec používám doma již 25let, bez závady, měnila jsem jen 1krát těsnění na poklici.


Nový tlakový hrnec jsem kupovala jako dárek, naprostá spokojenost při používání. Doporučte tlakový hrnec :-) už rozebírají maminky na webu eMimino. Proč si pořídit tlakový hrnec ? Jedná se navíc o zdravější formu vaření, neboť potraviny si zachovávají více nutričních hodnot. Jak však tlakový hrnec vybrat? Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče.


Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Jolana: tak já jsem se dostala přesně do té situace - těsnění Steinbach už netěsní a pro tvou informaci - vydrželo asi let v docela intenzivním provozu. Jeho konstruktér, Denis Papin, ho dal o dva roky později patentovat. Přístroj mohl na rozdíl od většiny dnešních, v kuchyních používaných hrnců, po libosti měnit tlak uvnitř nádoby.


Na základě zaslaného požadavku pí. Suzy, alias suzymon, zveřejňuji tedy, pro případné zájemce, tabulku základních časů pro vaření a dušení na el. SwissHome a Avair, zpracovanou na základě vlastních zkušeností, i se základními informacemi o jeho základní a nejjednodušší obsluze hrnce SwissHome. Hrnec je vyráběn v elegantním nerezovém provedení. Vyzkoušela jsem už i pár receptů z Labu, ale protože jsem odjakživa ve vaření experimentátor a recepty jsou pro mne spíše orientační, vařím v hrnci všechna normální jídla jen dodržuji základní postup přípravy surovin pro tento.


Vzhledem ke sloučení z článku Vaření v Papinově hrnci sem pro jistotu kopíruji jeho historii pro přípa že by byl v budoucnu smazán. Ahoj, vím, že už je to trochu starší téma, ale třeba mi poradíte. Chystám se koupit tlakový hrnec a bude to můj první :) Nejsem si pořádně jistá, na jaké parametry se mám koukat.


Elektrický tlakový hrnec má bezpečnostních prvků na rozdíl od klasického „papiňáku“, který mnohdy doslova zdemoloval kuchyň. Mnoho lidí se z tohoto důvodu bojí „papiňák“ používat. Používáme na vaření elektrický automatický tlakový hrnec. Zajímalo by mne, jestli jej používá více z vás a jaké s ním máte zkušenosti. Přiznám se, že jsem osobně jeho velký fanda.


Tlakový hrnec diskuze

Udělali jsme to, co by měl udělat každý, kdo si chce koupit nový tlakový hrnec. Vyskládali jsme si vedle sebe šest různých značek a zkoušeli, jak se ovládají, kolik mají bezpečnostních prvků, ale i to, jak „padnou“ do ruky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky