pátek 14. října 2016

Belgická piva

Díky prastaré technologii svrchního kvašení a vysokému obsahu alkoholu vznikají piva , která v našich končinách nemají obdoby. Piva velmi silná, která se nemusí konzervovat a která mají přírodní charakter bez chemických aditiv. Piva , která vytvořila v Belgii bohatou kulturu podobnou té francouzské vinné.


Timmermans Pêche se vyrábí přidáním 1 přírodní broskvové šťávy k lambickému kvašení v dubových sudech. Charakteristická vůně tohoto piva je velmi příjemná a má sametovou chuť a krémovou pěnu. Určitě se najde několik jedinců, kteří s tímto tvrzením nebudou souhlasit, ale obecně platí, že belgická piva jsou nejlepší na světě.

Belgie je epicentrum piva již od středověku. Pro Belgičana znamená pivo to samé, co pro Francouze víno. V Belgii se vyrábí obrovské množství piv a různých pivních speciálů. Pivovary klášterní se díky povolení od katolické církve můžou již po dlouhá staletí věnovat vaření piva , jehož distribuce je vedena jako prostředek ke zvýšení příjmů. Piva s relativně nízkým obsahem piva byla tenkrát považována za alternativu k čisté vodě a to především z hygienických důvodů.


Dárková sada piva obsahuje nejoblíbenějších belgických piv od tří značek, které jsou vhodné jako dárek pro degustaci. Tradicí jsou v Belgii piva pšeničná, zde nazývaná witbier. Belgická piva svrchně kvašená „WIT“ Celis 12° 25l, alc.

Velmi osvěžující tradiční pšeničné pivo, přirozeně zakalené, se slámově žlutou barvou, jemně nasládlou a zároveň kořeněnou chutí koriandru. U nás najdete řemeslná piva z českých minipivovarů i celosvětově proslulý craft beer ze zahraničí. Určitě doporučujeme vyzkoušet nejlepší belgická trapistická piva , francouzské ovocné krieky nebo piva amerických pivovarů, které stály u zrodu fenoménu řemeslných piv. Postupně přidáváme i pivo z jiných zemí.


V takto malé zemi se nachází přes 4pivovarů a každý z nich vyrábí obvykle nejeden druh piva. Ochutnejte opatská a sýrová, pšeničná, spontánně kvašená tmavá a polotmavá piva , piva s ovocnou příchutí vařená podle staletých tradic vlámských a valonských pivovarnických mistrů. Tápete-li, zdejší číšníci vám rozhodně poradí.


Jediná vada na kráse jsou dost vysoké ceny. Za kvalitu se prostě platí. Fermentace by měla být provedena při teplotě až °C. Pro sekundární fermentaci použijte fermentační drops, nebo cukr. Maximální várka: 21l piva Hmotnost: 1. Raphael Lambois, tlumočí Miluška Václavková Záznam videa: Pepa Cal.


Všechna piva v nabídce obsahují lepek a alergen číslo 1- obiloviny. Piva se dále dělí na piva výčepní (8°–199°), ležáky (v rozmezí 11°–199°) a speciální (nad 199°) a také podle způsobu kvašení na svrchně, spodně a spontánně kvašená piva. Nejtypičtější druhy v Česku jsou spodně kvašená piva výčepní a ležáky.


To však nejsou jediné druhy piva.

Základem našeho menu jsou čerstvé mušle, křupavé hranolky, belgická piva a legendární vafle. Několikrát do roka chystáme speciální gastronomické akce, přijít můžete například na Krevetový festival, Humří festival nebo na Vánoční šneky. Trapistická piva jsou vysoce ceněna již od středověku, kdy je začali vařit mniši. Ale jejich původ sahá do římských dob.


Pivo se nejprve vařilo v domácnostech, než se výroby ujaly kláštery a začaly do piva přidávat chmel. Naše nadšení dostat pivo až k vám domů bylo brzy zmařeno, jelikož piva se příliš často rozbíjela a místo radosti přinášela spíše starosti vám i nám. Na základě těchto zkušeností je piva možné objednat pouze na osobní odběr na naší prodejně v Brně, případně zvolit naši vlastní dopravu po. Pšeničné pivo Hoegaarden je dnes jedno z nejvíce exportovaných belgických piv.


Vychutnejte si nejchutnější pivo a objednejte si osobní pivní dárkový set s vlastní fotografií a textem. Každá dárková sada piva bude pečlivě zabalena do luxusní dárkové krabice a doplněna personalizovaným potiskem! Způsoby dopravy Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů O nás Naše prodejny Pivova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky