středa 3. srpna 2016

Co2 akvarium kvasnice

Instructions on how to create a home safer alternative to COfertilization of aquarium plants using yeast. Fungují ale obě varianty a to jak dávkování COpřes den pomocí elektromagnetického ventilu, kdy v noci COnepřidáváme, přes den je ale možné COpřidávat více. A nebo druhá varianta, kdy dávkujeme COnonstop s tím, že se do akvária dodává menší množství CO aby nedošlo k noční otravě ryb.


Kvasnice sú síce veľmi lacné na založenie, ale po čase vás výjde cukor drahšie ako plyn. Je tu šanca, že otrávite ryby a dodávky COsú veľmi nestabilné, čo spôsobuje riasu, ktorá stále čaká na príležitosť. Nevýhodou je tiež častá údržba a pre veľké nádrže by sme potrebovali veľké množstvo fľašiek. Kvasnice jsou sice velice levné na založení, ale po čase vás příjde cukr dráž než plyn.


Je zde šance, že otrávíte ryby a dodávky CO jsou velmi nestabilní, což způsobuje řasu, která stále čeká na příležitost. Tak mne kvasnice ťahajú 300L a 600L akva a na pohodu. Dávam 2-3g droždia a 300g cukru, buble to mesiac. Osobně si myslím že COz kvasnice a její tlak přes difuzor nic neprotlačí jelikož tím nevyvineš takový tlak jako bombou.


Sám jsem to zkoušel z flašky a stojí to za starou bačkoru,pořád hlídat kvasnice něco pořád měřít,vážit, vyplatí se investovat do bomby,kterou klidně můžeš rozvést do obou akvárek. Cokvasinkovač a co do něj? Většina těch, co začínali s Cozvolila asi nejjednodušší, nejlevnější variantu dávkování a výroby Co2-KVASINKOVAČ.


Jeho výroba je popsána v jiném článku, taktéž zde na rybičkách). Problémem je hlavně stabilita a doba reakce. Rozhodl jsem se pokusem dokázat to, že i tak primitivní a levný zdroj Cojako je kvašení může být.


COobvykle aplikujeme pouze přes den. V noci totiž rostlinky COnaopak samy produkují a rybky také a koncentrace plynu by se proto mohla nebezpečně zvedat. The regulators included in our Aquarium COSystems come with an integrated solenoid magnetic valve, which enable use of a timer plug to turn the COoff when the lights in your aquarium are switched off and the plants are not Photosynthesising. Kvašení (a tudíž i výrobu CO) zajistí směs kvasnic, cukru a vody. Tento typ kvasnic vytváří velké množství COa zároveň dokáže kvasit dosti dlouho cca dnů.


Tyto kvasnice se prodávají buď nařezané na malé kostky v českých malých obchodech, nebo je lze zakoupit ve velkoobchodu MAKRO. Za hodinu musí začít kvasnice bublat a vypouštět CO2. Potom vlijeme rozbublané kvasnice a lehce přimícháme.


Bublat by měla tak 2-týdny v použitelném množství. Jak dostat COdo akvária. Jeho nevýhodou je však nerovnoměrný vývoj plynu a tudíž i nesnadná regulace jeho množství.


COs pH pohybujicim se kolem 8-NAPROSTO nedostacujici. COvice nastudujes a pochopis, pak mozna zmenis nazor. Pro akvária do litrů použijte jednoduché zařízení CO pro akvária do 2litrů doporučujeme COsystém Söchting Biotechnik (Carbonator), nad 2litrů tlakovou láhev s příslušenstvím od firmy EHEIM. S COsetem, tedy CObombou s elektromagnetickým ventilem, který je řízen časovým spínačem, jsem spokojen.


Začátek byl kvůli absenci návodu poněkud nepříjemný, ale po instalaci všech potřebných komponent, jsem si uvědomil, že mám nyní minimálně půl roku klid a pak jen zase doplním za pár stovek tlakovou lahev. COrendszer, COszett, COdiffúzor - az akváriumoknál valamint a növényes akvarisztikánál szükséges a COtrágyázás. Ebben a szekcióban mindent megtalálsz, ami az akvárium COtrágyázással kapcsolatos - mini akváriumhoz való COberendezéstől a profi vezérelt COberendezésekig.


Profesionálny COset pre Vaše akvárium a akváriové rastliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky