pátek 12. srpna 2016

Domácí bubble tea

Bubble tea pochází z Taiwanu. Možností je opravdu hodně. Nezbytnou součástí jsou kuličky z maniokového škrobu – tapioky. Tyto kuličky seženete v obchodech s asijskými potravinami nebo v interneto.


Jednu dobu byl název tohoto sladkého nápoje skloňován ve většině médií, ale v souvislosti značně negativní… Na mléčném čaji s tapiokou doma vyrobeném a podle libosti ochuceném ale není nic špatného! Osvěží a díky tapioce, škrobu z manioku, dodá energii a zasytí.

Výsledek mě docela překvapil. Trička, náramky, plakáty. U nás stánky s bubble tea potkáte nejčastěji v nákupních centrech.


Sladký čajový nápoj s kuličkami si ve zdravější, ale neméně výborné variantě můžete připravit i doma. Tento recept jsme měli připravený až na příští středu, kdy jsou plánovány sladké recepty. EscafeX A samozřejmě pokud se vám video líbilo tak nezapomeňte dát LAJK a ODBĚR pro více videí A tady je můj. Jakmile budete mít chuť na bubble tea , připravte si silný černý, zelený nebo ovocný čaj a nechte jej zchladnout.


Pokud použijete kvalitní černý či zelený čaj, přidáte nápoji i na řadě antioxidantů a vitamínů. Bublinkový čaj je v dnešní době velmi oblíbeným nápojem.

Pokud nemáte tu možnost koupit si ten pravý, nebo máte chuť porovnat, jestli se domácí vyrovná tomu kupovanému, mám pro vás recept. This video is unavailable. These delicious fruit or tea infusions can be served either piping hot or iced. Kupuje si ho spousta lidí, jelikož je to výborné osvěžení v teplé dny a navíc velmi dobře chutná.


Ale věděli jste, že tento skvělý nápoj pochází z Taiwanu? Budeš potřebovat: hrnek silného čaje (černý nebo zelený) hrnek mléka (já použila plnotučné) g tapiokových perel hrnek libovolného džusu nebo šťávy med nebo třtinový cukr ovoce podle chuti led. Nasyp tapiokové perly do misky a zalij je studenou vodou.


Nech asi hodinu nabobtnat, pak vodu slej. Někde bylo že se ty kuličky do bubble tea dělají z tapiokových kuliček což je škrob z manioku ve tvaru kuliček. Případně med nebo jiné sladidlo na dochucení. Tapiokové perly se vhodí do vařící vody v poměru ½ hrnku perel a asi hrnky vody.


Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům. Domácí jogurt bez jogurtovače. Tyto perly kromě škrobu obsahují často i umělá barvivy a dochucovadla. Pokud si chcete připravit domácí verzi tohoto nápoje, dejte malé tapiokové perly do vroucí vody a vařte cca až minut, až budou perly měkké (průsvitné).


Od podzimu jsme doma zavedli tradici Koktejlového večera každou druhou středu. Připravíme si koktejl do pěkných skleniček a zahrajeme si nějakou společenskou hru. Buď smíchám dva druhy džusu nebo rozmixuji ovoce s jogurtem.


Protože doma moc slazené nápoje nepijeme, pro děti je to vzácnost.

Subscribe to recept na domácí bubble tea Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. The dairy base for these drinks is flavoring blended with ice, often called snow bubble.


All mix-ins that can be added to the bubble tea can be added to these slushie -like drinks. Jistěže na domácí párty můžete plést obojky z papíru pro želvu. Lepší ale bude, když se každý naučíte namíchat bubble tea s praskacími kuličkami!


Připravte si doma lahodné bubble tea podle své fantazie. S originálními sirupy a praskacími kuličkami značky Boba. Jeho základom je kvalitný čierny alebo zelený čaj, do ktorého sa pridávajú podľa typu nápoja rôzne príchute, ľa sirupy, hnedý cukor, fruktóza, ovocná zložka či mlieko.


Suppliers of high quality iced teas, bubble tea and other drink ingredients to coffee shops, restaurants, offices, pubs and other food business outlets.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky