pondělí 4. května 2015

Poruchovost praček

Pro účely našeho testu jsme pračky rozdělili vcelku jednoduše, na pračky s horním a předním (bočním) plněním. Třetí možnost, pračky se sušičkou, jsme pro tentokrát nechali stranou a pouze se o ní letmo zmíníme. Chcete-li proto jemnější zacházení, poohlédněte se po speciálních konstrukcích, mezi které patří například voštinový buben u praček Miele či diamantový buben u modelů Samsung. Poruchovost – Jak dlouho vám pračka vydrží, než se rozbije, je něco, co se při nákupu velmi špatně odhaduje.


U starých praček bývá životnost 15–let, u těch z 90. U současných výrobků se závažný problém velmi často objeví již do až let,“ uvádí Petr Kořínek z Prahy. Ostatní opraváři uvedli životnost nejnovějších praček na období až let. Otestovali jsme jak předem plněné, tak i vrchem plněné pračky. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat pračku.


A čekejte trochu vyšší poruchovost levných praček. Z našeho testu praček jednoznačně doporučujeme: tyhle si nekupujte. Tento typ praček kupují hlavně senioři a zákazníci, kteří mají problémy se zády, protože na jejich obsluhu není nutné se sklánět až na zem. Jejich výběr a obliba nejsou sice tak velké jako u praček s předním plněním, ale právě proto je můžete sehnat za příznivější ceny. Průměrná pračka s horním plněním.


Nejspolehlivější mezi značkami, u nichž jsme v průzkumu mezi našimi předplatiteli dokázali sebrat statisticky významná data, je značka Siemens s bezporuchových praček v průběhu devíti let. O něco méně spolehlivé jsou značky Electrolux ( ), AEG-Electrolux a Bosch (obě ). Jaké jsou nejčastější poruchy u praček Whirlpool? Odpověď: Pračky Whirlpool obecně nejsou příliš poruchové. Při častějším a delším používání se však mohou objevit typické závady pro pračky napříč všemi značkami. Spotřebič pak nejčastěji: Nevypouští vodu – možnou příčinou je ucpaný filtr čerpadla.


Na trhu můžeme nalézt více než 1nejrůznějších modelů praček. Jedná se výhradně o předem plněné spotřebiče s jednoznačnou dominancí volně stojících praček. Jak je již typické pro společnost Beko, cenová hladina je prakticky nejnižší napříč všemi značkami. Co se týká konkrétní spotřeby, pak by u nejnovějších praček neměla být během pracího cyklu překročena kWh u elektrické energie a spotřeba vody by se měla pohybovat v rozmezí až litrů vody.


TEST testuje pračky pravidelně a dlouho. Rozdíly v kvalitě jednotlivých značek jsou značné. Jediné dvě, které pravidelně obsazují přední místa v tabulkách, jsou Miele a AEG. U ostatních se kvalita liší model od modelu. Jak dopadl nejnovější test praček s předním plněním?


Výrobci navrhli také kombinace praček a sušiček v jednom. V tomto případě ušetříte prostor i čas, který byste strávili přeskládáváním prádla z jednoho přístroje do druhého, ale musíte počítat s vyšší spotřebou vody srovnatelnou s praním. Kapacita na praní může být větší, než na sušení, takže pokud. Ze všech těchto typů jsme vybrali trojici modelů v různých cenových hladinách.


Má nejlepší vlastnosti, ale je taky nejdražší. Zaměřte se taky na poruchovost. Ta se samozřejmě obtížně zjišťuje, ale vodítkem vám mohou být různé recenze uživatelů nebo se můžete poradit s odborníkem. Cenově rozpětí je u praček značné. Na kolik vyjde kvalitní pračka?


Nejlevnější modely pořídíte už od cca. Prosím, poraďte pračku - AEG nebo BOSH? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Mnoho zákazníků se mě ptá, které značky nových spotřebičů jsou nejkvalitnější a nespolehlivější a tak jsem se rozhodl udělat žebříček. Je sestaven dle mých zkušeností a mého názoru.


Pračky Zanussi tvoří perfektní příklad střední třídy praček s předním i horním plněním. Na tomto místě najdete jak jejich srovnání v přehledné tabulce, tak i recenze nejlepších modelů. Pokud máte menší děti, oceníte nejrůznější dětské pojistky, stejně jako při velkém množství prádla pomáhá kombinace pračky se sušičkou.


Cenové rozpětí, parametry a funkce současných praček jsou dnes takové, že tu ideální právě pro sebe si dokáže vybrat každý zájemce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky