čtvrtek 21. května 2015

Konzervy na zavařování

Zavařovací plechovky jsou určeny k zavařování masa nebo jiných potravin. Vyberte si z různých profilů - rovné nebo vlnkovité. S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Jsem zavařovací maniak a na mou duši, na psí kuši, na kočičí svědomí- masové konzervy vydrží, sterilují-li se první den hodinu při 100st a za dva ještě jednou hodinu. Balaštík, který je expert na zavařování , popisuje ve své poslední krásné knize sterilizaci v papiňáku, kde se vytvoří vyšší teplota.


Byly dobré a byl jich značný výběr.

Ale levné nebyly: namátkou konzerva legendárního „lanšmítu“ 4gramů stála Kčs, konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě Kčs za 4gramů. Uskladnění a čištění konzerv. Sterilované a ve studené vodě ochlazené konzervy ihned otřeme suchým hadrem.


Pak konzervy rozestavíme k úplnému vychladnutí do vzdušné místnosti. Plechovka na zavařování masa kg. Konzervy uskladňujeme při teplotě 4. Provedení hladký nebo vroubkovaný povrch.


R na něj asi už není výrobce, dříve jej vyráběla nějaká firma v Bystřici pod Hostýnem.

Do konzerv dávám maso, bůček, tlačenku, jitrnicový prejt. Je možné to zavařovat i do sklenic, ale mám to pak úplně jinou chuť. Právě kvůli té chuti jsem strojek na konzervy. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva! Na dovolenou, chatu, výlety a jiné příležitosti.


Ohříváním uzavřených sklenic ve vodě nebo páře dojde k uvaření a pasterizaci pokrmu. Zároveň je z nádoby vytlačen přebytečný vzduch, který se vlivem. V dnešním videu si vyrobíme domácí vepřovku. Díky druhu sterilizace je.


Výběr hrnce závisí na množství zavařovaných konzerv. Pro větší počet vyráběných masových konzerv je ideálním řešením speciální hrnec na zavařování s teploměrem. Jestliže si však chcete zavařování masa jen vyzkoušet nebo děláte pouze 1-konzervy , speciální hrnec na zavařování ani teploměr nepotřebujete. Třetí skupině to je naprosto jedno, ani neví, že lidé něco takového dělají.


Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy recepty na masové konzervy - domácí výroba vepřové maso z konzervy recepty domácí masová konzerva veprove maso v konzerve recepty domaci konzerva domácí výroba vepřového lančmítu vyroba veprovych konzerv. Zavařování klobás do plechovek recepty, které budete milovat. V dobách socialismu se přidružil i další důvod domácího zavařování – byl jím nedostatek čerstvého masa na trhu. Vepřové konzervy byly v té době sice na trhu sice v dostatečném množství a ve výtečné kvalitě, ale zase byly poměrně drahé.


Na dobré konzervy je nutné používat jen dobré maso - to by měla být hlavní zásada.

Maso příliš mladé obsahuje více vody, maso staré je zase suché a tvrdší. V každém případě je třeba pro každý druh konzervy volit takové maso, aby kvalitou odpovídalo požadavkům na určený druh. Přesto se někdy naskytnou případy, kdy maso zavařit chceme nebo potřebujeme.


Nejenže je snadný, ale také se jím dá uchovat spousta pokrmů – ovoce, zelenina, maso, uzeniny i hotová jídla. Potom jen stačí otevřít sklenici či plechovku a dobrota je na světě. Běžné je zavařování 1x na - stupňů. Pokud si chcete být jistá, že se vám obsah sklenic nezkazí, můžete použít metodu dvojitého zavařování po hodinách. Postavte autokláv na tepelný zdroj.


Vložte do něj falešné dno. Nalijte do autoklávu vodu tak, aby její hladina byla těsně pod falešným dnem. Na dno postavte sklenice nebo plechové konzervy.


Po zaplnění konzervami dosáhněte teploty varu při otevřeném vzduchovém ventilu. Po dosažení varu začne vycházet silný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky