čtvrtek 14. května 2015

Moka konvička návod

Máte moka konvičku doma a nejste si jisti, že ji používáte správně? Připravili jsme pro vás návod , jak na to. I pro přípravu v moka konvičce platí – čím čerstvější káva, tím lepší výsledek.


Návod na přípravu kávy v moka konvičce. Určitě jste si všimli, že množství vody a kávy určil výrobce kávové moka konvičky již při její výrobě. K jejímu označení přidal počet porcí - jednu, dvě, tři, čtyři, šest, devět či dokonce osmnáct, přičemž na každou z nich počítá se až ml vody.

Nedávno jsem ve svém blogu řešil jaký si pořídit kávovar , avšak ne každý si chce relativně drahý stroj pořizovat, tak jsem se rozhodl sepsat blog, jak si připravit dokonalou kávu z moka konvičky. Chcete si připravit v domácím prostředí luxusní kávu? Tady je návod , jak na to. V Itálii, zemi, kde si umějí kávu vychutnat, je moka konvička v domácností. V Česku začínají být „trendy“ teprve v posledních několika letech.


Dá se v nich připravit výborná káva bez drahého kávovaru. Hliníková konvička , rozšířená od Itálie až do Spojených států, už funguje spousty let na jednoduchém principu rozpínavosti vodní páry, podobně jako u Papinova hrnce. Káva takto připravená sice není tak silná jako espresso, ale naopak je mnohem silnější než třeba káva překapávaná.


Snažte se konvici odstavit ze sporáku těsně před dokončením extrakce, v okamžiku kdy uslyšíte výrazný zvuk bublání.

Extrakci lze zastavit i tak, ze se moka konvička ponoří po dokončení do studené vody. Do trychtýřovitého zásobníku vsypte na sítko takové množství jemně mleté kávy, aby byl plný, nestlačujte, pouze zarovnejte s okrajem nějakým rovným nástrojem. Dobrý den, v této moka konvičce lze připravit pouze cappuccino. Pokud si doma chcete připravovat dvě odlišné kávy, ale nechcete si pořizovat dvě různé moka konvičky, tak doporučujeme zakoupit klasickou moka konvičku na espresso a mléčnou pěnu si do cappuccina vyšlehat zvlášť některým z napěňovačů na mléko.


Káva se připravuje pod mírným tlakem, baru, chuťově připomíná espresso a pokud preferujete větší šálek, máte dvě možnosti. Buď si pořídíte konvičku s větším objemem, zde musíte počítat s tím, že například dvojitý. Základem úspěchu je použití vhodné moka konvičky, správné hrubosti kávy a zamezení přepražení kávy při procesu přípravy.


Pokud použijete konvičku s tenkými stěnami, dojde. Díky ideálnímu osmibokému tvaru, který umožňuje dokonale šířit teplo, a materiálu pro kávovary - hliníku - si již po. Samotný proces vaření se odlišuje jak od přípravy klasické kávy, tak od přípravy espressa připravovaného ve speciálních strojích využívajících vysoký tlak. Pro extrakci kávy ze středně rozemletých zrn je nejvhodnější teplota 93°C.


Extrakce tedy zákonitě probíhá při teplotách blížících se ke 100°C, a káva proto vždy chutná poněkud spáleně. Nejlepší chuti dosáhnete, když semelete kávu krátce před přípravou. Na mlýnku s kameny, na. Před uvedením do provozu si pozorně přečtěte tento návod.


Dodržujte všechny bezpečnostní a výstražné pokyny a řiďte se uvedenými do. Nejmenší moka konvice jsou určeny pro výrobu dvou šálků (1ml). Stejně tak si ale můžete pořídit nebo třeba 6šálkovou verzi (15 2nebo 3ml).


V největších konvicích připravíte až šálků.

Tradiční italská moka konvička je z hliníku. Je to dáno příhodnými vlastnostmi, ale i. Skvělý dárek, ale i věcička, která potěší vás samotné a nejsnadnější cesta k lahodnému rannímu šálku italské kávy, nebo několika šálkům, když přijde návštěva. Konvice Pezzetti SteelExpress nerez ( moka konvička pro šálky kávy, indukce) Nerezová moka konvice PEZZETTI STEELEXPRESS od italské firmy Pezzetti, vhodná i pro indukční varné desky. Vařit kávu v moka konvici je rituál. Káva má specifickou chuť a její příprava není nijak slož.


Moka konvice v našem e-shopu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky