středa 27. května 2015

Recept na domácí majonézu

Paní Naďo, dostala jste mne. Taková blbost, to přece nemůže fungovat. Suroviny dobře, fajn, jen místo žloutku clé vejce. Ale přece každý, naprosto.


Na přípravu domácí majonézy jsem vyzkoušela všechny možné druhy olejů.

Panenský olivový olej (extra virgine) je příliš chuťově výrazný, z kokosového oleje nebo sádla má majonéza hodně netypickou chuť (osobně vyzkoušeno), avokádový olej nebo ořechové varianty vyženou domácí majonézu cenově na úroveň kaviáru, hroznový či rýžový olej je sice. Majonéza je vyšší dívčí. Má tendenci se srazit, ale pokud dodržíte přesně postup, zvládnete ji na jedničku.


Víme, jak připravit dokonale jemnou domácí majonézu s pocitvým podílem žloutků i majonézu bez vajec. Podívejte se na tři snadné recepty. Ukážeme vám, jak si můžete připravit snadno a rychle domácí majonézu.


Co potřebujeme: hořčice vaječné žloutky citronová šťáva cukt mořská sůl bílý pepř 1- 1ml.

Nemáme-li na míchání majonézy vhodnou drátěnou metlu použijeme dřevěnou vařečku - míchání vařečkou trvá déle. Mícháme-li majonézu na elektrickém robotu, zapneme ho na nejmenší rychlost, protože jinak se majonéza místo tření pěnovitě ušlehá a při přidávání dalších přísad snadno klesne. Recept na výbornou domácí majonézu, která se zaručeně povede. Recept uvádí, že stačí pět vteřin, ale my jsme raději mixovali opatrněji. Na videu se můžete podívat, že nám to trvalo půl minuty, možná jsme byli zbytečně opatrní, až budeme majonézu vyrábět poněkolikáté, získáme ten pravý grif.


Tématické fráze: domácí majoneza majonéza domácí domácí majonéza recept majonéza recept majonéza recept na domaci majonezu vyroba majonezy jak udělat domácí majonézu recept na majonézu výroba domácí majonézy jak se dela domaci majoneza recept majoneza recept domácí majonéza jak se dela majoneza domácí výroba. Chci jen dodat, že na chutnou majonézu není radno používat zelený olivový olej, lisovaný z více-méně nezralých oliv. Má totiž docela štiplavou příchuť, kterou sice někteří oceňují, ale v majonéze a potažmo salátu to přece jen není to pravé ořechové.


Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky. Všechny ingredience odvážíme a vložíme do domácí pekárny na program těsto nebo pizza (takový program který hned hněte). Necháme pekárnu smíchat ingredience a velice krátkou chvíli těsto hníst, ale jen. Proto ty opodstatněné obavy z domácí majonézy.


Do vysoké nádobky si nalijeme mléko a přiléváme olej - na díl mléka jsou díly oleje. Olej přidáváme, dokud není majonéza tuhá. Vyšlehanou majonézu ochutíme solí, octem, pepřem a hořčicí.

Každý si vylepší podle své chuti. Dnes přináším recept na pravou domácí majonézu. A tak jsem se konečně odhodlala a pustila se do díla. Přípravu jsem neponechala náhodě.


A myslím si, že recept se teď, před velkým vánočním vařením. Domáca pizza - Cesto na pizzu Pizza sa síce dnes dá kúpiť hocikde už hotová, ale domáce je domáce a cesto na pizzu je. Domácí bagety recepty, které budete milovat. Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec jak vyrobit majonézu domaci majoneza z celých vajec majonéza z mléka a oleje domácí. Tím snížíte riziko, že by se vám majonéza při přípravě mohla srazit.


Vyrobit domácí majonézu je tak snadné, rychlé a levné, že není jediný důvo proč byste ji měli nadále kupovat. Připravuje se ze žloutků a stolního oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky