středa 6. května 2015

Bambusový čaj

BAMBUS - zelené zlato z východu. Na bambusový čaj je potřeba používat jen skutečně mladé lístky. Jeden šálek čaje připravíte z jedné čajové lžičky bambusových lístků, které zalijete horkou vodou. Podle chuti můžete luhovat od vteřin do minut. Doporučená denní dávka je jeden litr.


Při ideálním počasí rostou jednotlivé druhy mezi 8m až 6m za den a dorůstají celkové výšky metrů. Bambusový čaj zalijte vroucí vodou 1°C, v poměru čajová lžička na 5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte lžičku navíc. Doba vyluhování minut (přikrytý šálek), poté přeceďte. Nene, zdravý jako bambus!


Tradiční čínská medicína používá čaj z listů nejrychleji rostoucí rostliny při kašli, žaludečních nebo žlučníkových potížích. Velmi snadno ho můžete vyladit jinými bylinkami nebo ovocem. Každopádně vězte, že pro východní.


Bambusový termohrnek je cestovní termohrnek, který je vyroben z vysoce kvalitního bambusu. Svůj oblíbený čaj nebo kávu si tak můžete vychutnat kdekoliv - na výletech, cestou do školy nebo v autě. Tělo hrnku je vyrobené z nerezové oceli potravinářské kvality, díky čemuž má výborné termoregulační vlastnosti a váš. Poslední dobou se na naše stoly dostává i jako bylinka s mnoha pozitivními účinky. Bredemeijer Box na čaj s oknem přihrádek bambus.


Bambus nemusí být jen součástí exotických pokrmů. Bambusu je přisuzováno mnoho zdravotních účinků, nicméně hlavní je, že bambusový čaj opravdu skvěle chutná :). Baleno v praktické plechové dóze, vhodné jako originální dárek. Dozviete sa čo tento bambusový čaj obsahuje, aké má všetky pozitívne účinky na zdravie a ako ho pripraviť… Tento bambusový zelený čaj si môžete zakúpiť v predajniach so zdravou výživou alebo v čajovniach.


Bambusový čaj

O bambusovom zelenom čaji. Bambusový zelený čaj sú vlastne sušené bambusové výhonky so zeleným čajom. Bambusový list se v čínské medicíně tradičně používá proti nachlazení a kašli, dále odstraňuje hlen, celkově pročišťuje dýchací cesty a tiší žízeň. Tak by sme popísali Bylinnú zmes bambus - jablko. V chuti nájdete veľmi delikátnu stopu zeleného čaju, príjemnú sladkosť jabĺčok aj občerstvujúci závan šťavnatých citrónov.


Již od pradávna byla příprava čaje spjata s chvílemi pohody, relaxace a odpočinku. Aby tomu tak opravdu bylo, měli bychom věnovat dostatek času nejen výběru samotného čaje, ale také výběru čajového nádobí, na němž výsledný požitek z čaje do velké míry závisí. Pandoo Opakovaně použitelný bambusový kelímek na kávu a čaj je výbornou alternativou za plastové nebo nerezové kelímky na kávu a čaj. Jednoduše také nahradí i jednorázové.


Bambusový čaj

Na prípravu čaju v kanvici pridajte lyžičku navyše. Doba lúhovania minút (prikrytá šálka), potom preceďte. Bambusový tácek na čaj Momentálně nedostupné Tácy a podnosy Praktický bambusový čajový tácek který ceníte zejména při servírování čaje. Správně připravený čaj a vhodný způsob servírování vám umožní si vychutnat čaj naplno.


V naší nabídce najdete keramické čajové soupravy několika velikostí pro různý počet popíjejících.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky