středa 27. května 2015

Karafa na bílé víno

Skleněné karafy na víno , krafy na vodu i jiné nápoje z kvalitního čirého skla. Přemýšleli jste někdy nad tím, k čemu vlastně slouží karafa na víno a zda má pouze estetickou úlohu? Tento článek vám prozradí, jakým způsobem může karafa degustaci vína zpříjemnit, jakou karafu vybrat a také to, jak správně víno do karafy nalít. Pokochejte se širokou nabídkou originálních karaf a dekantérů z broušeného skla a českého křišťálu Bohemia Crystal.


Nabízíme otevřené dekantéry na víno , luxusní karafy se zátkou na whisky různých designů i tvarů. Vše vyrobeno s láskou a tradicí mistry skláři v České republice.

Detail produktu Do obchodu. Kč Křišťálový džbán l na vodu nealko a víno PARIS, SCHOTT ZWIESEL Skladem. Vyrobeno z prvotřídního křišťálového skla, opatřeno tvrzeným okrajem. Oval Oak je kolekce do jídelny a kuchyně, která vás překvapí svou jednoduchou krásou. Karafa na bílé víno Sagaform Oval, l. Kvalitní sklo je doplněno o víčka, která mají podobu kuličky vyrobené z masivního dubového dřeva.


Tento kousek pochází od švédské značky Sagaform, která je po celém světě známá svou. Veškeré informace o produktu.

Menu Cool Breather je revoluční chladící karafa , která bílé víno provzdušní a otevře. Váš chuťový prožitek bude výraznější. Design karafy navrhlo studio Norm Architects a stylově se hodí k dalším produktům ze série Norm - dekantační karafě na červené víno a karafě na vodu. Bohužel i přes tuto skutečnost na rozdíl od pití piva příliš nedbají, z čeho víno pijí. Výhradně z vinných sklenic pije pouze každý třetí a každý pátý podle všeho nerozezná rozdíl mezi skleničkami na bílé a červené víno.


A přitom správně vybrané sklenice dokáží podtrhnout nejen atmosféru, ale velmi výrazně může ovlivnit i jeho chuť. Má štíhle hrdlo a širokú spodnú časť pre väčší priamy kontakt vína so vzduchom. Dekantér umožňuje vínu lepšie prevzdušnenie a okysličenie, ktoré p. Táto značka produkuje výrobky z vysoko kvalitného krištáľového skla bez použitia olova. XD Design, Gliss, sada na bílé víno , 1l. Vybavena tubusem na chlazení.


Aby víno mohlo dýchat, aby se správně nalévalo, aby zanechávalo správnou stopu na jazyku a oku lahodilo. Tato sklenice na bílé víno je vhodná pro podávání především bílých vín, ale můžou se v ní podávat i některé destiláty nebo dolihované vína. Takové skleničky se doporučují pro sladké a suché bílé víno a také pro některé odrůdy likérových vín typu portské nebo sherry.


Karafy na bílé i červené víno neboli dekantační nádoby samostatně, i karafy na víno a skleničky. Skleničky jsou dodávány v dárkovém. Zde je místo pro vás kteří si.


Jak už jsme si řekli, karafa může mít jednak několik funkčních podob, samozřejmě se ale liší i svým designem.

Velmi dobře vypadá například karafa na víno z ručně foukaného nebo křišťálového skla. U ní je ale třeba počítat s trochu vyšší cenou. Skleněná ručně vyráběná karafa s uzávěrem (kuličkou) z masivního dubového dřeva.


Pro značku SAGAFORM navrhla švédská designerská dvojice Peter a Eva Moritz. Pokud patříte mezi opravdové milovníky vína, neměla by vám doma chybět skleněná karafa - dekantér na víno. Modrení design a ruční výroba.


Bambusové víčko proti nečistotám a integrovaný chladící tubus pro udržení správné. Bere je totiž jako inspiraci pro navržení nových a speciálních produktů, které by doplnily už tak dokonalé portfolio této skandinávské značky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky