pondělí 26. září 2016

Pečení v horkovzdušné troubě zkušenosti

Pokud nemáte pevný vztah s vaší troubou, plný důvěry a vzájemného pochopení, hrozí domácí krize. V klasické (obyčejné) elektrické troubě sálá teplo z topného tělesa umístěného v horní a dolní části trouby. Pečení v elektrické troubě.


Elektrická trouba je určena na pečení jednoho plechu. Pro pečení dvou plechů najednou musíme pamatovat, že v polovině pečení je vyměníme, aby se vše propeklo rovnoměrně. Já na vše používám tu „vrtulku“, tedy pečení pomocí proudícího horkého vzduchu v troubě Ty „spirálky“ jsou normální pečení ze strarších typů troub, tedy pečení zespoda a zespodu i zeshora pomocí tepelných spirál. Každá trouba peče jinak, je potřeba to vyzkoušet.


Mám vyzkoušeno, že při horkovzuchu je. Mam dva měsíce novou trobu a nevím na jaký program se co peče,na kolik stupnů. Návod k tomu je nulový. A na internetových stránkách firmy Karma,od které ta trouba je ,taky nic není.


Kdyby měl někdo podrobnější návod nebo radu kde to dá zjistit. Budu vděčná za každou radu. Ten vás upozorní, že příprava je hotová, u některých modelů se také fritéza automaticky po vypršení času vypne. Zde bychom vás rádi zároveň upozornili, že příprava pokrmů v horkovzdušné fritéze trvá (mnohem) déle, než v klasickém fritovacím hrnci.


Dobu přípravy lze přirovnat spíše k troubě. Přeji hezký den, přecházím z klasického elektrického sporáku na sporák s horkovzdušnou troubou a chci se zeptat na smažení řízků v troubě , uvídám vaše rady, zkušenosti. Slyšela jsem,že bych si při smažení řízků mohla zničit ventilátor, když by olej prskal a ventilátor by se zanesl a zničil.


Vaření v páře °C, čas minut. Mohli byste mi prosím napsat, jaké máte zkušenosti s horkovzdušnou troubou? Tu mou třetí pečeni jsem před koncem natřel sádlem a hustě posypal mletou paprikou a nechal vychladnout v troubě , jak je psáno v receptu.


Vznikla lahodná, nepřesolená, debrecínská pečeně. To jsem předtím nevěděl a tápal. Spolehlivě jsem zvládal jen kotlety na šlehačce.


V příručce, kterou jsem si stáhla z netu na pečení v horkovzdušné troubě je psáno ze se plechy dávají na lištu, ale zdá se mi to trošičku tmavší a vypečený. Ale protože jsem ještě nikde nesehnala speciální kuchařku na horkovzdušnou troubu, převážně peču na horní a spodní ohřev. Listové těsto a pečení v horkovzdušné troubě už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá. Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost, a bylo šťavnatější. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma smažení řízků v horkovzdušné troubě. Zeptat na smažení řízků v troubě , uvídám vaše rady, zkušenosti. Horkovzdušné trouby vychází z klasických elektrických trub.


Navíc však mají řadu ventilátorů rozhánějících teplo v celém prostoru a tím dochází k lepší a rovnoměrnější přípravě jídla. V závislosti na výrobci můžete narazit na odlišné vyhotovení horkovzdušné trouby. To bylo pro mě nejvíce objevné, že se dá v mikrovlnce také upéct moučník.


Opravdu chutnal stejně jako kdybych použila klasickou elektrickou nebo plynovou troubu. Jídlo připravené v mikrovlnné troubě , která má patentovanou technologii INVENTER je skutečně k nepoznání chuťově, vzhledově i čichově. Díky objemu litrů ho může být skutečně dost.


Celkový příkon tohoto modelu je 2. W, což v praxi znamená spotřebu energie o hodnotě 0. Díky tomu je zařazena do energetické třídy A. Kromě klasického pečení nabídne také funkci horního grilu, stejně jako možnost využít horkovzdušné pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky