čtvrtek 18. července 2019

Tartaletky formičky

Vyzkoušejte silikonové formy či vánoční formičky , které vám pomohou vytvarovat vše naprosto jednoduše a dokonale. Prostřednictvím formiček tak lehce zvládnete čokoládové bonbóny, včelí úlky, ale i nádherné ozdoby z marcipánu. V pečení se meze nekladou.


Sada obsahuje ks formiček a jsou vhodné do elektrické, plynové i horkovzdušné trouby. Každá má iste niečo do seba, preto má TESCOMA oba varianty v mnohých obľúbených tvaroch a pre každý typ múčnika.

Prodáváme formičky na tartaletky dokonalých rozměrů i tvaru. Formičky na chutné tartaletky. Vybírat si můžete jak kvalitní keramické.


Než budete plnit formičky na tartaletky , dejte těsto alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice. Nejlépe ale uděláte, když tam zůstane přes noc. Nemáte po ruce ty správné formičky ? Nevadí, můžete si je rovnou objednat a než se těsto odleží, budou u vás doma.

Vyválejte na velmi tenký plát a vyložte jím formičky na tartaletky o průměru cm. Těsto hezky vtlačte do formičky a nožem odřízněte přebývající těsto. Dno propíchejte vidličkou. Z pečicího papíru vystřihněte kruhy o něco větší než formičky , vložte do formiček a vysypejte pečicími fazolemi.


Formy DELICIA jsou vynikající pro pečení sladkých i slaných pokrmů. Jsou opatřeny vysoce odolným antiadhezním povlakem, který zabraňuje připalování a odnímatelným dnem pro snadné vyklopení upečených pokrmů. Ahoj Martinka, ďakujem pekne, teším sa, že ťa recept na tartaletky zaujal :) Ja mám silikónové formičky , z podobného materiálu ako sú tie na muffiny, len trošku hrubšie.


Ráfek perforovaný na tartaletky prům. Dobrý den, tartaletky vypadají úžasně! Už je chci zkusit delší dobu, tak se poohlížím po formičkách. Zvláště, když bych si chtěla. A vlastně bych ochudila i samu sebe, protože bych nemohla vyzkoušet nové čtvercové formičky , které jsem si před časem koupila.


Mám samozřejmě doma další tři sady kulatých formiček na tartaletky , ale tyhle čtverečky jsem prostě musela mít. Vychladnuté tartaletky naplníme višňovou plnkou. Na plnené košíčky nanesieme sneh z bielkov.


Dáme asi na minúty do rúry vyhriatej na 2°C, kým sneh jemne zhnedne.

Pred podávaním môžeme dozdobiť nastrúhanou kôrou z limetky. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Tartaletky upečeme v troubě vyhřáté na 2°C.


Troubu předehřejte na 1stupňů. Připravte si formičky na tartaletky , uvedené množství vystačí asi na tartaletek o průměru cm. Ale klidně použijte jiný rozměr nebo velkou koláčovou formu. Pokud máte formičky s nepřilnavým povrchem, není nutné vymazávat. Dále budete potřebovat luštěniny na slepé pečení a. Vymiesime ho ručne zo zmäknutého masla a ostatných prísad.


Dá sa pridať aj trochu citrónovej kôry či časť cukru nahradiť vanilkovým. Cesto dáme do fólie a necháme v chladničke asi polhodinku. Keď máme formičky vystlané cestom, dáme ich na plech a pečieme v rúre pri teplote 1°C a pečieme približne minút.


Po upečení tartaletky necháme vychladnúť a potom ich z formičiek vyberieme a môžeme ísť plniť krémom. Do těsta zakrojte okrajem formičky a kolečko těsta pak vtlačte dovnitř formičky , utvoří se vám hezké vroubkované okraje. Pak smíchejte pomerančovou marmeládu se zázvorem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky