středa 17. července 2019

Pesto medvedi cesnak

Pesto uchovávajte v chlade, najlepšie v chladničke, až kým ho nespotrebujete. Prečítajte si aj ďalšie spôsoby, ako uskladniť medvedí cesnak na horšie časy. Prečo je pesto z medvedieho cesnaku zdravé? Skvelé medvedí cesnak pesto , originál recept.


S teplejšími dňami začína každý rok rásť aj medvedí cesnak a dá sa použiť napríklad aj do domáce pesto z medvedieho cesnaku. Vyskúšajte recept, ktorý nám poskytla Antónia Mačingová.

Podľa nedávneho výskumu má dokonca medvedí cesnak blahodárnejšie účinky na krvný tlak ako obyčajný cesnak. Rastie na veľkej časti územia Slovenska a prináša veľa benefitov pre naše zdravie - lieči bolesť hlavy, poruchu trávenia a vylučovania, vysoký krvný tlak, vysokú hladinu cholesterolu, kašeľ, posilňuje imunitu, zlepšuje prietok krvi, má detoxikačné a. Najprv si poriadne prepláchneme všetky listy medvedieho cesnaku. Pesto z medvedieho cesnaku - jednoduchá príprava. Následne ich usušíme v utierke, aby nám hotové pesto dlhšie vydržalo. Do mixéra nalejeme olivový olej, pridáme medvedí cesnak , orechy a soľ a rozmixujeme do hladkej konzistencie.


Ahoj Dušan, skvelý nápa medvedí cesnak mi doma vždy zmizol rýchlejšie než som z neho stihol niečo „namixovať“. Z tohto som si podľa gusta spravil viac orechovú verziu, kde som hodil mix mandlí a kešu až 2g, nahradil to podľa dostupnosti v chladničke slovenským Vršatcom, dal poriadnu hrsť medvedieho cesnaku a keďže to milujem tukové, nešetril som a dal tam 200.

Ak robím pesto na dlhšie skladovanie, používam len medvedí cesnak , olej a soľ. Ostatné si potom dochutím pred použitím, aby sa pre istotu nepokazil. Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu. S medvedím cesnakom sa dá pripraviť fantastická omeleta, chutné zeleninévé placky, výborná krémová polievka, chutná nátierka, ale aj výborné pesto.


Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni domácí pesto z medvědího česneku pesto. Jeho výrazná vôňa, korenistá chuť a liečivé účinky sú známe už tisícky rokov. Medvedí cesnak recepty, polievka, pomazánka. Bez lepku a laktózy, bez orechov a jadierok. Iba olivový olej od Márie z Talianska, hrubá morská soľ a ten náš cesnak.


Pestíčko som robila približne pred pár týždňami, keď sa medvedí cesnak ešte dal zohnať aj v obchode. Ak ho v potravinách, či na trhu už nenájdete, nezúfajte! Vybehnite na prechádzku do lesa, spojíte príjemné s užitočným a tento úžasný dar prírody možno ešte niekde nájdete, ktovie.


Pesto mám rada akékoľvek, ale odkedy som skísla toto z medvedieho cesnaku, tak. Naštartujte s ním na jar svoje zdravie a pripravte si chutné pesto z medvedieho cesnaku. Po jarnej prechádzke si môžete vytvoriť vo vašich domácnostiach príjemnú atmosféru nielen kyticou jarných kvietok.


O cesnaku medveďom som napísal viac do diskusie, ale aby sa postup na pesto z jeho listov nemusel komplikovane dohľadávať, pridám ho aj receptov. PESTO Z MEDVEDIEHO CESNAKU. Jar je tu, Slniečko nám už svieti konečne dlhšie a silnejšie a počasie sa nám takisto umúdrilo.

A to je najlepší čas na výlety do prírody. Začiatkom Apríla začína všade rásť medvedí cesnak. A to ani nepotrebujete cestovať ďaleko. Například divoká prasata a medvědi hnědí jsou zvyklí rozrýt zem, aby se dostali k cibulkám česneku.


Podle legendy je medvědí česnek první rostlinou, kterou medvěd sežere po probuzení ze zimního spánku. Mnohým ľuďom dokonca pomáha potláčať migrenózne stavy, takže ak vás často bolieva hlava, zaraďte medvedí cesnak do jedálnička. Medvědí pesto vydrží až dva roky.


Po otevření uložíme v chladničce, otevřené pesto musíme spotřebovat do měsíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky