středa 29. května 2019

Sušička prádla diskuse

Ahoj, uvažujeme nad koupí sušičky prádla , tak jsem se chtěla zeptat, kdo má zkušenost, jestli je to opravdu „dobrá věc“. Už delší dobu přemýšlím o pořízení sušičky prádla. Recenze Bosch, Beko, AEG, LG. Zároveň jde o spotřebič od výrobce, který si zakládá na finanční dostupnosti svých produktů. Sušička nabízí opravdu zajímavé parametry, ať už energetickou náročnost nebo objem, ale má i své mouchy.


Jaké vůně a parfémy doporučují ostatní? Velkým lákadlem je jistě taky systém AbsolutCare, který přichází s celou řadou programů přesně uzpůsobených podle typu tkaniny. Jednak ne každý má prostor, na kterém by mohl vyprané prádlo sušit, a pak také ne každý má čas zdržovat se jeho věšením na šňůru nebo rozkládáním sušáků. Sušička prádla je v dnešní uspěchané době nezbytná pro velkou část domácností.


Sušička využívá vysokorychlostní vibrace k mechanickému odstranění vody z prádla. Při ultrazvukovém sušení je voda odvedena z prádla pryč ve formě mikroskopických kapiček. Na rozdíl od sušení teplem, které vypaří pouze samotnou vodu, na sebe tímto způsobem kapky navážou i další látky, například zbytky pracího prášku. Prý se nemá používat aviváž, že udělá nějaký film a sušička se pak ničí. Při praní prádla , které pak dáte do sušičky, nemusíte používat aviváž, protože i tak se nadýchá a změkčí.


Pokud si bez aviváže nedovedete praní představit, pak rozhodně dodržujte dávkování doporučené výrobcem. Ahoj (e)maminy, nevíte některá, zda mají výrobci v nabídce sušičku prádla hlubokou do cm? Od AEG máme pračku hlubokou cm. Ráda bych pořídila sušičku podobného rozměru volně stojící.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Já sama nejvíc suším na ramínko - to je většina prádla suchá, jen některé třeba límečky nebo gumy u prostěradel potřebují dosušit. Sušičky jsou praktickým pomocníkem, který vám ušetří spoustu drahocenného času. Nejen, že se nemusíte stresovat se žehlením, ale není potřeba se zdržovat s věšením prádla na balkon, půdu, po bytě na šňůry nebo snad dokonce venku.


Zaměřila bych se hlavně na to, aby měla sušička tepelné čerpadlo. Což znamená sice vyšší pořizovací cenu, ale následně levnější provoz. Možná to na první pohled tak nevypadá, ale sušička prádla není vůbec složitý stroj.


Sušička nasaje vzduch, zahřeje ho na vybranou teplotu a odstraní z prádla vlhkost. Ostatně známe to všichni, když vypereme jednu i více praček prádla a teď je potřeba vytáhnout sušák a kolíčky, prádlo pověsit, počkat až všechno uschne, zase to sundat a pak vyžehlit. Pokud jste ji nikdy neviděli v akci, jejími sušícími výsledky budete doslova nadšeni. V rámci velkého testu se nám podařila vybrat nejlepší sušička prádla své cenové kategorie.


Níže doporučujeme i návo jak sušičku správně vybrat. Typy sušiček rozlišujeme podle toho, jakým způsobem se sušička s vlhkým vzduchem vypořádá. Vybírejte si Sušičky prádla podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. V bytě je natolik teplo, hlavně teď v zimě, že do rána mám prádlo suché (a jako bonus ne tak moc přesušený vzduch), používám ji hlavně v případě drobného prádla. Sušičky prádla si získávají stále více příznivců, přestože spousta lidí tvrdí, že je to zbytečné vyhazování peněz.


Není to pravda, protože pořízením správné sušičky nemusíte ztrácet drahocenný čas při věšení prádla , neutrácíte stále za nové sušáky, které vám potom překáží na každém kroku, není nutné trnout hrůzou, jestli prádlo. Já nesuším venku i když je v létě hezky. Jednak nám soláry vyrábí prou tak spotřebovávám námi vyrobený (grátis) a jednak to nemusím hlídat, jestli soused nepálí bordel a nezasmrdí mi to, jestli se neschyluje k dešti a nebo jestli mi to zatím nezmokne, než přijedu domů, nebo mi to neposerou včely. Už několik měsíců uvažuji nad koupí sušičky,ale vůbec s tím nemám zkušenost.


Ani nikoho neznám,kdo ji má,proto se obracím na Vás ostatní. Budu ráda, když do této diskuze přispějete. Nie každý má priestor, na ktorom by mohol vypratú bielizeň sušiť, nie každý má čas zdržiavať sa jeho vešaním na šnúru alebo rozkladaním sušiaka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky