pondělí 27. srpna 2018

Příprava sushi rýže

Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu. Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná. Na podložku položíme polovinu řasy Nori. Příprava Uramaki sushi. Navlhčíme si ruku a nanášíme tentokrát zhruba o více rýže (než u Maki sushi) po celé ploše řasy.


Nyní nepotřebujeme nechávat volný pás pro slepení. Rýži můžete trošku víc přitisknout než v předchozím případě. Základ pro pravé Sushi je perfektně připravená rýže. SushiTime nám proto hned v jeho prvním díle prozradí podrobný postup, dle kterého se snadno naučíte rýži připravit i vy. Tahle rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne.


Ta delší, dlouhá, špičatá zrníčka jsou naopak velmi vhodná pro dušení pod pokličkou, protože dávají nadýchaný výsledek s oddělenými zrnky. Ze všech dlouhozrnných rýží se na dušení hodí nejlépe rýže basmati a rýže jasmínová. Sushi rýže, Kvalitní suroviny na sushi - Levné Sushi. Správným výběrem rýže teprve příprava sushi začíná. Pokud po otevření vše nespotřebujete, dejte zbytek rýže do uzavíratelné nádoby.


Aby se vám sushi podařilo, vždy používejte speciální rýži na sushi, nikdy ne obyčejnou. Jen rýže na sushi vám zajistí tu správnou lepivost, aby vám sushi drželo pohromadě a mělo ten správný tvar. Fascinuje vás asijská kuchyně stejně jako nás?


Skvěle se s ní pracuje při přípravě jakékoliv receptury sushi. Rýže na sushi Shinode 1kg. Je zárukou té nejvyšší jakosti rýže na výrobu sushi. Ono to vypadá jako pěkná alchymie, ale když se to dělá po desáté, už je to rutina. Moc si neumím představit, že podle toho zjednodušeného receptu se dá uvařit použitelná rýže , ale schválně to vyzkouším Mimochodem od té doby, co jsem se to naučil, takhle vařím i obyčejnou rýži a výsledky jsou moc příjemné.


Příprava sushi rýže

Lososa očistíme a nakrájíme na plátky (pro Nigiri Sushi ) a hranolky (pro Nori-Maki- Sushi ). Navlhčenou rukou nabereme na jednu porci sushi , cca g rýže , a pomocí prstů válením v ruce vytvoříme váleček. Ukazováčkem natřeme do středu trochu Wasabi, a přiložíme tenký plátek manga, ryby či zeleniny. Při přípravě rýže doporučuje investovat i do rýžovaru. V obyčejném hrnci je správná příprava rýže na sushi docela složitá, rýžovar se o většinu věcí postará sám, radí Návrat.


Rýži je nutné pečlivě proprat pod tekoucí vodou, k vaření je připravená až poté, co z ní vytéká průzračná voda bez zakalení. Rýži vsypte do hrnce se studenou vodou (díl vody na díl rýže ) a přiveďte k varu. Pak vařte na mírném plameni pod pokličkou minut.


Vodu osolte podle chuti. Hrnec odstavte a rýži nechte ještě cca minut dojít. Slijte přebytečnou vodu a rýži použijte jako základ pro přípravu sushi.


Kdo jednou ochutnal kvalitní japonskou rýži, pravděpodobně už málokdy sáhne po jiné. Je výborná nejen k přípravě sushi , ale oblíbíte si ji také jako rýži přílohovou. V naší nabídce však naleznete nejen různé značky sushi rýže , ale také kvalitní rýži jasmínovou či basmati.


Tu nejdříve propláchněte, poté ji vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla sushi rýže celá ponořená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky