úterý 21. srpna 2018

Cuketka chleba

Domácímu pečení chleba a vedení kvasu jsem se na blogu docela intenzivně věnoval. Teď přišel čas tuhle klasiku oprášit a připravit pro recept pořádné video. Uvidíte na něm všechny klíčové fáze – založení kvasu, míchání těsta, důležité tvarování i práci s ošatkou. Chléb s žitným kvasem určitě patří k. Standartní chleba naší domácnosti dál zůstane chleba bez hnětení (a jednou za čas cvrčovický, abych neztratila kontakt s realitou :) ) Jinak chleba z pekárny není chleba , protože neobsahuje tu nejdůležitější součást chleba – pořádně vypečené křupavé patky. Ergo pekárna mi nesmí do baráku!


Cuketka chleba

Celý příběh nehněteného chleba si přečtěte v mém starším článku. Samotný recept je starý už přes let a po celém světě zažil nespočet různých variací a verzí. Pravdou ale zůstává, že jde o jeden z nejlepších receptů na světě, pokud jde o nenáročné pečení v domácích podmínkách. Přemýšlím, jak to do vás napumpovat a maximalizovat tak konverzi čtenářů na pekaře.


Pro sebe, pro své blízké a natruc všem průmyslovým pekárnám. Je to jen mouka, voda a trocha tepla, takže z toho nebudeme dělat. Chutí a texturou je samozřejmě dost odlišný od běžného pečiva, na které jsme zvyklí. Pokud ale zrovna doma nemáte droždí, je tenhle rychlý chleba jediná záchrana. Může to být alespoň tuk navíc – máslo, sádlo nebo olivový olej na.


Cuketka chleba

Nevím, co s tím původně dělal p. Cuketka , když tvrdí, že se mu nějaký jeho první pokus připálil. Naďa: Naďo, pan Cuketka má nahoře fotku chleba ze skleněné formy – vážně to není jen naaranžované, zkusil to a peču tak chleba i já a spousta lidí, je to v pohodě. Těsto není ledové, je v pokojové teplotě a nádoba by neměla popraskat, nebojte. Sám ho peču spíš na slavnostní příležitosti než jako každodenní pečivo.


Připravíte s ním naprosto parádní sendviče, nejlépe ale vyniká, když se toast pořádně opeče na másle a když se podává s teplým jídlem. Video návod – Jak se plete vánočka. Tohle je můj podrobný a polopatický návo jak si doma uplést vánočku ze všech možných kombinací pramenů.


Recepty je web pro všechny domácí kuchaře, kteří by rádi vařili častěji a lépe. Pan Cuketka na vlastní kůži vyzkoušel recept na speciální chleba , který se nemusí hníst, zato se nechává dlouhé hodiny kynout. A radí, jakých počátečních chyb se vyvarovat.


Ideální chléb na dlouhé zimní večery? Celozrnný žitňák ve formě! Na první pohled tyhle chleby vypadají složitě, ale fakt se nebojte. Tématické fráze: kvásková mapa cuketka chleba kvásek na chleba cuketka kváskový chléb kváskový chléb cuketka cuketka.


Cuketka chleba

Překynutí chleba , obvykle bývá doprovázeno „rozpláclým“, nízkým tvarem. Příště nechat kynout kratší dobu. Kvásek je třeba použít do chleba v té fázi, kdy dosáhl vrcholu, případně krátce před tím, nebo krátce potom. Pokud dosáhne vrcholu, dále klesá a je pak tzv.


This feature is not available right now. Please try again later. Chleba se běžně potírá vodou po upečení a já mlžím někdy i před pečením, aby se na povrch lépe přichytil semencový posyp Ale potírat VEJCEM tak to je pro mou maličkost novinka a podle obrázků soudím, že většina tvůrců se řídila selským rozumem a chleba PŘED pečením vejcem nepotřela. Chleba je extrémně bublinatý a výborně si rozumí s máslem, medem, marmeládou a vším, co vám k bílému pečivu chutná. Moje tipy k chlebu bez hnětení: Upéct se dá skoro v čemkoli vhodném do trouby.


Cuketka chleba

Sdílejte s ostatními nadšenci chlebový kvásek pomocí mapy PečemPecen, přidat se může opravdu každý. V zásobě jsou i recepty na veškeré domácí pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky