pondělí 6. srpna 2018

Plastové nádobí do mikrovlnky

Nádobí do mikrovlnné trouby. Příprava pokrmů v mikrovlnné troubě je rychlá a praktická. Ve speciálním nádobí jídlo ohřejete, uložíte v lednici, a nově dokonce i uvaříte! Tuto misku na hranolky dáte na stůl a všichni budou koukat: Na první pohled vypadají jako běžné plastové misky, které známe ze stánků nebo grilovacích oslav.


Ale podrobnějším pohledem zjistíte, že se jedná o kvalitní porcelán inspirovaný originální myšlenkou.

Pokud dovnitř vložíte plastové věci, které tam nemají co dělat, můžete si rovnou vybírat novou troubu, protože rozteklou hmotu z ní nikdy nedostanete. Celý otočný talíř skončí v koši. Je pravda, že pokud dáte houbičku do mikrovlnky na sekun zbavíte ji všech bakterií. Vajíčka, čokoládové muffiny, kuřecí špízy, řepné chipsy i grilovaného lososa – všechny tyto i další dobroty lze snadno připravit za pár.


Do této skupiny tak patří varné sklo, keramika a porcelán. Právě to je tedy nejlepší a vhodné od počátku pro používání v mikrovlnné troubě. Další doporučené nádobí a pomůcky.


Doporučovaným a velmi oblíbeným nádobím do mikrovlnné trouby jsou dnes v různých velikostech a tvarech dodávané plastové misky.

Do mikrovlnky nepatří, pokud se po půlminutě talířky a misky zahřejí. Materiál pro nádobí vhodné do mikrovlnné trouby musí splňovat dvě zásadní podmínky. Musí zůstat odolný a stálý minimálně do 120°C a mikrovlny musí materiálem snadno pronikat, aniž by nádobu. Nicméně nevhodným výběrem nádobí i ohříváním potravin, které do mikrovlnky nepatří, si můžete zadělat na pořádné zažívací potíže, neplodnost i zmíněnou rakovinu. Z některých potravin se dokonce může stát i nebezpečná bomba.


Pozor na plastové nádobí i kov! Plastové nádobí do mikrovlnky nepatří. Mohlo by se totiž snadno roztéct.


Nedávejte do ní ani houbičku na nádobí , u které se někdy říká, že když ji dáte na pár sekund usušit do mikrovlnky , zbavíte ji bakterií. Ve chvíli, kdy houbičku na nádobí necháte v. Provozovatel webu, Roman Haering - Kuchyňské Potřeby, se sídlem Nám. NUK Sterilizátor do mikrovlnky Plus. Miminka vyžadují důkladnou péči – předevšim v oblasti krmení. Poklop do mikrovlnky jsou praktickou kuchyňskou pomůckou při ohřívání jídel.


Skvěle zabrání zašpinění vaší mikrovlnné trouby. Nabízíme široký sortiment plastových poklopů do mikrovlnek vhodné do většiny mikrovlnných trub, včetně menších druhů.

Do trouby nepatří jemné sklo (hrozí prasknutí), olovnatý křišťál a sklo zdobené dekorem s obsahem kovů, např. Porcelánové stolní nádobí : dobře propouští mikrovlny a je vhodné pro ohřev jídla. Pepřenka a solnička Lama dokonale ozdobí váš stůl.


Z keramiky, v krásným a jasných barvách. Zespodu mají plastové víčko. Nehodí se do myčky nádobí ani mikrovlnky. Vhodné pro kontakt s potravinami. Jednorázové nádobí má své nezaměnitelné místo i ve firmách či stáncích s rychlím občerstvením.


Ale je skvělým domácím kuchyňským nádobím pro naše nejmenší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky