Teprve včera jsem toto objevila (já vím, jsem 1let za opicema) a líbí se mi to, ale mám strach, aby to nebyl jen další nesmysl, na který se bude prášit. Jedná se o moderní plnohodnotný pomalý hrnec s časovačem, který navíc nabízí slušný objem hrnce litrů. Vzhledem k tomu, že se jedná o výhradně manuální model, není možné očekávat možnost si cokoliv přednastavit. Vaření chutného pokrmu mu však jde náramně.
Takový hrnec tedy dokáže jen udržovat nastavenou teplotu a kromě toho, že je napájen elektřinou, se příliš neliší od obyčejného hrnce. Kvalitní pomalý hrnec by tedy měl být opatřen přinejmenším časovačem s automatickým vypnutím, který zajistí, že může hrnec vařit „autonomně“ bez vaší přítomnosti.
Minule jsem rozebírala, co je pomalý hrnec a proč ho používám. Zaujal vás taky a zvažujete, který koupit? Spousta lidí však nemá tušení o co vlastně jde, případně si jej plete například s metodou sous-vide či jej považuje za obdobu papiňáku.
Další výhodou je fakt, že příprava v tomto hrnci je velmi jednoduchá a zvládne ji doopravdy každý. Jídlo se vaří opravdu pomalu, takže nedojde k jeho připálení. Jednoduše do něj vložíte suroviny a ty pak v pomalém. Rozdílem je pouze několik stovek.
Tyto dva hrnce jsou možná až příliš multifunkční.
Chcete-li raději čistě pomalý hrnec , tak doporučujeme CrockPot SCCPBPP60 jehož nádoba lze mimo jiné využít jako pekáč do trouby. Před koupí si možná není špatné doma vyzkoušet jednoduchý test. Do vašeho klasického hrnce nalijte takové množství vody, které odpovídá objemu budoucího přístroj. Na vlastní oči se tak přesvědčíte, jaké množství se do nádoby asi vejde.
Slow-cooker, crock-pot, pomalý hrnec se rozebírá na Labužník. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vaříme v elektrickém pomalém hrnci CrockPot (PDF) zde. Mám doma parní hrnec na vaření rýže a zelenina nebo brambory v ném udélané mají úžasnou chut´je to pochoutka.
Jasmínová rýže udélaná v tomto hrnci,je néco úžasného. Můžete přijít již k připravenému jídlu a nebo využít možnosti restování masa v tom samém hrnci. Já dala koření do gázy, abych ho pak nemusela v omáčce lovit. Ale existují i šikovnější udělátka :-) Necháme ideálně přes noc odležet.
Zeleninu podlijeme cca vody nebo takovým množstvím, aby byla zelenina z větší části ponořená. Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze modely s časovačem). Po uplynutí této doby se hrnec.
Všechna tato pojmenování odkazují k hrnci, který umí pomalu sám vařit. Pomalý , elektrický, ale i multifunkční hrnec.
Pokud nabízí i další funkce jako pečení nebo přípravu různých pokrmů, označuje se pojmem multifunkční. Hrnce, které jen pomalu vaří, jsou zkrátka pomalé hrnce. Poraďte prosím recept, zkušenosti , jak vařit? Dostala jsem pomalý hrnec. Jaké má výhody, nevýhody a proč ho používat.
Když pomalý , proč zdravý? Jestli je vhodný na dnešní uspěchanou dobu? Chtěla bych se o něm vše dozvědět. C (= I. stupeň) a - High - pokrm se pomalí při teplotě cca 1st.
C by se sádlo asi těžko vyškvařilo, takže se musí použít stupeň High, a jak píše autorka receptu, trvá to šest hodin.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.