pátek 7. dubna 2017

Komínová zděř instalace

Myslel jsem že tam mám zazdít koleno. Rovnou rouru tam tád nemohu, protože mi komín vychází přímo do rohu místnosti a neměl bych jak zděř schovat (pomocí klasické růžice). Tyto instalace nevidíme rádi, protože takové výměníky příliš snižují teplotu odcházejících spalin do komína a tyto spaliny potom nemají dostatek energie k tomu, aby vyletěly komínem nahoru. Zděř je také možné použít při požadavku na průchodku přes nehořlavou.


Prohlédněte si způsoby, jakým se připojují krbová kamna či krbové vložky ke komínu.

Všechny uvedené příklady realizovala společnost Vše pro komín s. Autor: Luboš Skokan Datu16. Prosím o radu jak upevnit a utěsnit zděř do komínového tělesa průměru 1mm ze standardní komínovky, když vyustění spotřebiče je o průmeru 1mm včetně návazných kolen a rour kouřovodu. V takovémto případě instalace proběhne s pomocí trubky nahoru (je možno ji zkrátit na požadovaný rozměr), kolena (případně kolena s čistícím otvorem), trubky 25m a zděř s růžicí.


V případě, že máme komín z tvarovek (Schiedel, CIKO apod), zděř nepotřebujeme – použijeme pouze růžici k zakrytí okolí vstupu. Pokud ještě nemáme udělán otvor, kterým bychom kamna mohli napojit do cihlového komína, musíme si nejdříve sehnat dvoustěnnou zděř odpovídajícího průměru. Průměr zděře by měl být stejný jako průměr odkouření kamen.

Zděř se jmenuje dvoustěnná z jednoho prostého důvodu - skládá se ze dvou prstenců, kolem. Ve chvíli, kdy máme otvor připravený, tak můžeme zasunout kouřovou zděř , která je součástí sady kouřovodu, a duté prostory okolo vyplníme maltou. Vysekaný otvor začistíme, nejprve je potřeba ho navlhčit, poté kolem dokola naneseme trochu malty. Než napojíme kouřovod na krbová kamna, oblepíme místo spoje.


Komínové systémy, nerezové kouřovody, nerezové komíny,komínové nástavce, kouřovody, krbová kamna, komíny za nejnižší cenu -,dodáváme sady české výroby po celém území ČR. Zapojení kouřovodu krbových kamen. Dlouhodobý trend vývoje u krbových kamen je vyrábět topidla s vysokou účinností. Ruku v ruce s vysokou účinností jde i nízká teplota spalin na výstupu (čím vyšší účinnost, tím nižší teplota spalin = nižší komínová ztráta – tj. ztráta teplotou spalin). Budete–li krbová kamna připojovat ke zděnému komínu, je u většiny kamen Morso možnost horního nebo zadního vývodu.


Do zdi se zazdí objímka ( zděř ), do které se zavede kouřovod a poté se utěsní keramickým těsnicím vláknem. Při horním vývodu se využije i teplo z kouřových plynů v kouřovodu. Jističe pro domovní a podobné instalace.


TOPTRADE zděř komínová , pozinkovaná, plná, O 2mmxxx. Skladem ks Pro nákup je nutné se registrovat. Kouřovody tenkostěnné mm.

Potrubí od topné soustavy připraveno ve vedlejší místnosti. Skoro vše jsme si schopni udělat sami, ale na všechno je potřeba mít papír, takže co tedy? Hlavně nechci platit za takové věci jako montáž kotle, napojení trubek apod. Komínová zděř , je zde také, stačí pouze nechat vyvložkovat.


Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Dvojitá komínová zděř , průměr 15 dlouhá 1mm.


Rozeta, rohová, vnější, průměr 1Rozměry jsou. Za tuto dobu jsme se mnohé naučili, ale rozhodně to neznamená, že nejdeme kupředu, ale právě naopak. Nyní umístěte komínovou zděř do otvoru ve stěně. Upozornění: Ani trubka kouřovodu, ani komínová zděř do stěny nesmí zasahovat do průřezu komína!


Je-li vaše podlahová krytina z hořlavého materiálu (např. dřevo, koberec nebo PVC), musíte navíc kamna podložit ochrannou deskou proti ohni ze skla nebo kovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky