pondělí 7. listopadu 2016

Jaký přímotop

Jaký přímotop

Nebudete, protože termostat zastaví přímotop nebo topný panel na Vámi nastavené teplotě a je jedno, jestli slabý přímotop topí déle, nebo silný krátce. Předimenzováním získáte vyšší dynamiku, která umožní rychlé znovunatopení např. Jaký přímotop je nejlevnější a má smysl koupit dražší? Rozumné rozměry zajistí, že přímotop nebude nikde zbytečně překážet. Díky kvalitním materiálům vydrží vydávat teplo i dlouho po záruce.


Největším problémem je potom značný finanční obnos, jenž je nutné za aparát zaplatit. Ten je však více než vyvážen úrovní zpracování zařízení. Topidla jsou ideální doplňkové zdroje tepla, některé modely lze využít ale také místo hlavní topné jednotky. Pokud přemýšlíte o pořízení přímotopu, ale nevíte, na co se při výběru zaměřit, vše podstatné najdete v našem článku.


Po jeho přečtení byste měli mít jasno v tom, co od přímotopu požadovat a jaký typ vybrat. A přidává praktický příklad. Současně záleží i na tom, jaký hlavní zdroj tepla používáte, jaká je orientace místnosti vůči světové straně a podobně. Než začnete se samotným výběrem přímotopu, je důležité položit si dvě základní otázky: Kde jej budete využívat. Ne každý přímotop je vhodný do prašného prostřední nebo naopak do koupelny.


Na jaký účel si zařízení chcete pořídit? Zda budete přímotop využívat jako doplněk současného. Někdo nedá na přímotopy dopustit, jiní jim nemůžou přijít na jméno. Nicméně, přímotopy se lehce regulují, okamžitě ohřejí vzduch v místnosti a jejich pořizovací cena je v porovnání s ostatními možnostmi vytápění minimální. Na trhu dnes najdete několik typů topidel.


Jaký elektrický přímotop si vybrat do bytu? Nahradit plynové přímotopy plynovým kotlem a otopnou soustavou s radiátory? Zvolit konkrétní model nemusí být snadné, zvláště když je nabídka přímotopů široká a nabízí tolik možností. Nejprve byste si měli ujasnit základní otázky, a to za jakým účelem si přímotop pořizuji, co od tohoto produktu čekám a je pro mě důležitější cena, kvalita zpracování nebo.


Jestliže na vás nutnost pořízení doplňkového zdroje tepla dopadla, zaměřte se zejména jeho druh. Každý z nich má jiné využití, a proto byste v prvé řadě měli vědět, do kterých prostor bude zařízení určeno. Další výhodou také je, že kolik energie spotřebuje, tolik ji přímotop vloží do ohřátí proudícího vzduchu. Hlavní nevýhody jsou dvě.


Ohřát vzduch chvíli trvá. Jak je známo, teplo stoupá vzhůru, takže u nohou můžeme cítit ještě zimu, zatímco hlava nám žhne. Pokud navíc potřebujeme vyvětrat, teplo oknem unikne. První z nich je účel, který by měl váš přímotop plnit, tedy zda s ním chcete vytopit celou místnost, nebo z něj udělat lokální zdroj tepla.


Dalším důležitým kritériem je i to, jaký zdroj energie jej bude vyhřívat, což se odvíjí od možností konkrétního bytu, domu, chaty nebo chalupy. Obvykle však můžete vybírat. Jak vybrat přímotop do koupelny V případě, že potřebujete přitápět v koupelně, vždy si vyberte takový přímotop , který má dostatečné krytí a ochranu před vodou. Ještě před tím, než si ho zakoupíte se rozhodněte, ve které z bezpečnostních zón bude a podle těchto informací si pak přímotop zakupte.


Kromě programu je možné přepnout také do jednoduchého manuálního režimu, kdy je přehledně vidět nastavená a změřená teplota. Více než polovina tepelného výkonu je vyprodukována ve. NED vytápím klimou s teplovz. Přes noc a pod -7°C klimou netopím,to topím v centr. Silnější usměrní termostat.


Na netu srovnání kvality není. Zdravím, doděláváme rekonstrukci bytu, kde budou hlavní prostory vytápěny klimatizací a potřeboval bych ještě doplnit elektrické topení do ložnice (13m TZ 650W) a dětského pokoje (16m TZ 850W).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky