úterý 8. listopadu 2016

Pomalu vařící hrnec

Pomalé vaření je zdravý, jednoduchý a rychlý způsob vaření. Pomalý hrnec zachovává vlhkost, vůni i velké množství nutričních hodnot a vitamínů. Pomalý způsob vaření spočívá ve vaření při nižší teplotě než je 1°C, čímž se dosáhne jedinečných chuťových vlastností.


Vnější povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze modely s časovačem).

Po uplynutí této doby se hrnec. Digitální časovač usnadňuje plánování jídel. Je vhodný i pro diety, jelikož umožňuje zdravé vaření bez tuků, s malým množstvím soli a koření. Recepty pro pomalý hrnec jsou pestré a každý najde takový recept, který hledá a který snadno zvládne. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím koření, soli a bez tuku.


Objevují se nové typy pánví a hrnců, mezi nimiž má své pevné místo i takzvaný pomalý hrnec na elektřinu. Vybírejte si Elektrické hrnce podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Jedná se o moderní plnohodnotný pomalý hrnec s časovačem, který navíc nabízí slušný objem hrnce litrů. Hrnec tak má vyšší příkon 2Wattů, aby s ním bylo vaření pohodlné i při velkému množství ingrediencí. Takový hrnec tedy dokáže jen udržovat nastavenou teplotu a kromě toho, že je napájen elektřinou, se příliš neliší od obyčejného hrnce. Kvalitní pomalý hrnec by tedy měl být opatřen přinejmenším časovačem s automatickým vypnutím, který zajistí, že může hrnec vařit „autonomně“ bez vaší přítomnosti. Spousta lidí však nemá tušení o co vlastně jde, případně si jej plete například s metodou sous-vide či jej považuje za obdobu papiňáku.


Multifunkční hrnec nebo také tzv. Testování tohoto krasavce bylo zprvu trochu rozpačité, protože ráda vařím klasickým „staromódním“ způsobem, tedy suroviny manuálně míchám, kontroluji, přidávám výkon sporáku nebo naopak ubírám podle intuice a podle vlastních preferencí tak, aby bylo jídlo připraveno přesně podle mého gusta. Zdravím - hrnců je na výběr spousta, takže spíš záleží na tom, jak chcete velký, zda má mít časovač, atd. Podívejte se na internetu na hrnce Crockpot, Klarstein, Russel Hobbs a další - mně se osvědčil pomalý hrnec Crockpot - má časovač, kameninovou nádobu, kterou lze dát na plotýnku i do trouby. Hrnec má odpojitelný přívodní kabel, přepínač výkonu a displej.


Měl by tedy nahradit fritovací hrnec , parní hrnec , remosku nebo třeba i gril. Vnitřní nádobu, ve které se vše po přikrytí pokličkou připravuje, lze snadno vyjmout a klidně dát i do myčky. V balení spolu s hrncem dostanete i fritovací koš, mřížku na vaření v páře, děrovanou naběračku a set fondue se šesti barevnými.


Popis: Dobrý den prodáváme pomalu vařící hrnec na vaření masa a dalších potravin. Zdravím, tak pomalý hrnec už mám :) a jsem s ním nadmíru spokojená, je super.

Tím, že vaří pomalu neznamená naplno a vše zničit, ale vaří postupně, tak jak potřebuji. Například v sobotu jsem naložila králíka. Večer pustila, tak aby byl v neděli o půl dvanácté hotový. Pomalu vařící hrnec k nám přišel z Ameriky, kde jej hospodyňky používaly už několik let.


Vaření v něm probíhá nejčastěji na °C a trvá vždy několik hodin. Jak funguje pomalý hrnec ? Jednoduše vložíte jídlo do hrnce, nastavíte časovač a voila. Jídlo se pomalým tempem bude samo připravovat. Jsem ráda, že jsem zvolila hrnec , který je možné dát navíc ještě nejen do trouby, ale i na varnou desku, oceňuju to, zvlášť když potřebuju jídlo rychleji dovařit nebo později rychle ohřát a nechci přelévat do jiné nádoby nebo do trouby.


Výhodou je také, že v té samé nádobě si můžete např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky