středa 10. dubna 2019

Pečení sekané v horkovzdušné troubě

Tak sekaná je v troubě a pěkně se peče. Já do sekané nedávám ani rohlíky, ani strouhanku, maximálně trošku mouky. Pak nikdy nemám problém s tím, že by praskala, protože maso pěkně drží pohromadě. Je pravda, že pak je sekaná více masová, ale nám tak chutná.


Na přání hlavy rodiny :) do ní ještě balím. Funkci pečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem je možné současně použít pro rychlý předehřev trouby při pečení horkým vzduchem s ventilátorem.

Sháníte ideální spotřebič pro pečení ? Sekaná pečení v horkovzdušné troubě recepty, které budete milovat. Pečení v horkovzdušné troubě kure recepty, které budete milovat. Makrely pak připravujeme podle libovolného „rybího“ receptu. Pečeme je až minut, a to v troubě na pekáči, na plechu, v alobalu nebo v pergamenu, na grilovacím roštu nebo na rožni. Kuchařské invenci se meze nekladou.


Dnes jsme si pro vás připravili výborný recept na neobyčejně voňavé pečené kuře se zdravou zeleninovou přílohou. Vše si upečete v jedné nádobě - hrnec Granit.

Forma na dort - uhlíková ocel Praktický doplněk pečení , velmi lehký výrobek Usnadňuje práci při pečení - jednoduchá manipulace Vyrobeno z velmi odolné uhlíkové oceli, vhodné pro styk s potravinami Odolnost vůči vysokým teplotním rozdílů-60°C až 230°C beze změn vlastností Použití v pečící nebo horkovzdušné. Jedna z věcí, která kachní prsa může v troubě zachránit, je pomalé pečení při nízké teplotě. Z kachny se totiž pomalu vypéká tuk, který vyplní celý pekáček, a prsa tak značně profitují z koupele ve vypékajícím se tuku. Vlastně se v něm konfitují.


Stehnům je celkem jedno, v jakém prostředí se zrovna. Příprava pstruha v troubě není nic složitého. Poté jej zvenku i zevnitř osolte a opepřete – sůl vetřete i do všech zářezů.


Citrony důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka, ta pak naskládejte do břišní dutiny. Maso při kombinaci mikrovlnného ohřevu, grilu nebo pečení získáí kůrku i typické zbarvení jako při tepelné úpravě v běžné troubě , vše je ale rychlejší a jeho šťavnatost i chuť je často mnohem lepší. Forma s vnitřní glazurou je vysoce kvalitní výrobek z přírodního materiálu.


Keramika výborně vede teplo a proto je pečení v keramice velmi ekonomické. Nádoby z keramiky mají dlouhou životnost a při správném zacházení Vám vydrží několik let. Keramická forma s poklopem, kterou lze použít v plynové, elektrické i horkovzdušné troubě.


Ohřátou formu nepokládejte na kámen, dlaždice či podobné materiály. Nejlepším řešením je dřevěné prkénko. Sušení v troubě – švestky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a nejdříve dáme sušit do trouby na hodit při minimální teplotě (obvykle 50°C), poté sušení na hodin přerušíme (švestky ponecháme v troubě ). Troubu znovu zapneme a po dobu hodin sušíme při 70°C, následně opět na hodin sušení.

Mírně před pečením nasolíme, rychle v troubě upečeme do poloměkka, narovnáme do nádob a sterilujeme. Pro konzervaci dušeného masa Nakrájíme maso na menší kousky, vložíme do hrnce, osolíme, podlijeme polévkou z kostí (vývar) a dusíme do poloměkka (na řezné ploše masa se pod mírným tlakem objeví jen slabě načervenalá tekutina, ne krev). Pak z něj vyválejte kulatý bochánek, položte ho na pomaštěný plech či pečicí papír, potřete rozšlehaným vejcem, posypte sekanými mandlemi a opět nechte kynout. Když nakyne, upečte ho v horkovzdušné troubě vyhřáté na 160–1°C (asi minut).


Dále naohřívání mas a příloh. PRAVÝ HORKÝ VZDUCH Pečení jako v horkovzdušné troubě , možnost péct až ve třech úrovních současně. Suché pečení bez použití vody v zásobníku. Nastavení teploty od °C do 2°C. Je vhodná na pečení různých druhů moučníků, biskupský chlebíček, pečení sekané , na přípravu paštik, aspiků… Může se použít v plynové, elektrické i horkovzdušné troubě a mýt v myčce nádobí.


Tématické fráze: mazanec jako od babičky pečení vánočky domácí vánočka od babičky jak dlouho péct vánočku testo na vanocku pečení mazance vánočka podle babičky jak péct vánočku recepty kynutá vanočka pečení vánoček kynutá vánočka vanočka pečeni pečení vánočky v horkovzdušné troubě jak dlouho pect.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky