čtvrtek 30. března 2017

Kuchynske noze damaskova ocel

Zavírací nože, kapesní nože, nože s pevnou čepelí. V průběhu lidské historie se vyráběl z různých materiálů. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Za cenovku do 7korun obvykle zakoupíte všechno, co potřebujete. V této kategorii naleznete všechny myslitelné typy nástrojů. Hlavním použitým materiálem čepele je nerezová ocel v kombinaci s plastovou rukojetí. Méně se objevuje keramika.


I v tomto pásmu naleznete několik málo výrobků, jež snesou označení profesionální. Termín damascénská ocel (podle syrského města Damašek, přes který byla dříve tato ocel zejména z Indie dovážena) označuje v současnosti obecně dva druhy ocelí, přičemž historický tzv. Hodnocení produktu:.

Jeho ostrost při řezání je ohromující a vaření se stává nezapomenutelným zážitkem. HRC, dobrá abrazivzdornost a lomová houževnatost. Naše společnost se zabývá prodejem nožů. Zaměření především na damaškové nože, zavírací nože, kapesní nože Böker, Solingen, Victorinox.


Kuchyňské damaškové a keramické nože. Multifunkční nářadí Leatherman. Prodej damaškových nožů, bulat, pula damascénská ocel a wootz.


Damaskova oceľ vzniká spájaním a plátovaním stoviek vrstiev dvoch ocelí v jeden celok. Damašek, damask, damašková, damasková či damascenská ocel je materiál, který má nehomogenní, ale více či méně pravidelnou vnitřní strukturu, sestávající ze střídajících se vrstev nejméně dvou různých druhů oceli, popřípadě oceli a jiného kovu. Jedná se ovšem o materiál kompaktní, vrstvy jsou navzájem pevně. Damaškové nože svojou krásou a eleganciou sú špičkou medzi nožmi. Damašek je vyhledávaný především ve středověku a raném novověku typu oceli, která je pojmenovaná podle syrského města Damaše.


Ocel použitá na čepele je poměrně kvalitní a lze čekat dlouhotrvající ostrost a odolnost. Podobně jako v případě předchozí sady Lamart, má i zde blok podobu prkýnka s magnetickou vložkou. Nože i blok jsou v černém provedení a působí stylově. Technika výroby této oceli byla jedním z nejstřeženějších tajemství tehdejší doby a do postupu výroby bylo zasvěceno jen několik tehdejších kovářů.


Celkově je nástrojová ocel Drozšířena pro svoji odolnost vzhledem k velkému obsahu hrubých karbidů a snadno dosažitelné tvrdosti.

Obecně se jedná o dobrou ocel pro kvalitní řezné čepele s průměrným úhlem fasety ostří a specielní hrubé povrchové úpravy. Korozní odolnost je pro nástrojovou ocel dost vysoká. Navíc damašková ocel má charakteristickou kresbu a díky ní jsou nože skutečnými uměleckými kousky. Doporučujeme jako dárek pro vášnivé kuchaře. Damašková ocel se stala známou díky svým až legendárním vlastnostem, tedy velmi vysoké tvrdosti a zároveň houževnatosti.


Sada nožů Fiskars z kolekce Edge zahrnuje nožů a praktický dřevěný blok na nože v černé barvě. Polotovar z výroby listových pružin, rozměry průřezu 20x1mm. Vybrat vhodný kuchyňský nůž, je první krok k tomu, aby jste uměli krájet jako profesionální kuchaři.


Stejně jako nůž je důležité na čem krájíte, používejte proto vždy měkčí materiály jako je dřevo či plast.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky