úterý 28. března 2017

Jak vybrat pečící troubu

Potřebujete-li pečící troubu umístit do již zařízené kuchyně nebo chcete využít volného místa na lince, pak jsou pro vás nejlepší volně stojící trouby. Jsou mnohem jednodušší, menší a méně vybavené, než jejich vestavné protějšky. Pečící trouba naopak boduje výbornou přenosností a kompaktností.


Jaký je rozdíl mezi sporákem a troubou? To nevadí, vše vám vysvětlíme v dnešním nákupním rádci, který se věnuje tomu, na co se při výběru trouby. Jak vybrat pečící troubu ?

Trouba je nepostradatelným spotřebičem v jakékoli kuchyni. Není nad to upéct si něco dobrého, ať už slaný pokrm, či třeba sladký dezert. Základní volbou, před kterou stojí každý zákazník, je výběr vhodného způsobu umístění spotřebiče. Významná kritéria výběru představují také zdroj energie, energetická náročnost či způsob čištění. Celkovou funkčnost a šíři využití produktu potom ovlivňuje škála dodatečných funkci.


Trouba patří mezi nepostradatelný kuchyňský elektrospotřebič, který vám pomůže vykouzlit nezapomenutelnou křehkou pečeni, vynikající nadýchané moučníky, jedinečné cukroví nebo třeba křupavou grilovanou zeleninu. Jednoduše spousty dobrot, kterými potěšíte svoji rodinu a oslníte. Jedná se o způsoby, jak udržet téměř bez námahy čistý vnitřek trouby.


První metodou je pyrolýza.

Ta díky schopnosti zahřát troubu na velmi vysoké teploty (až 5°C), naprosto spálí veškeré nečistoty. Stačí povrch po vychladnutí (ideálně ještě když je mírně zahřátý) jen přetřít mokrým hadříkem a je hotovo. Jedním z nezbytných parametrů při výběru vestavné trouby jsou její rozměry. Standardem je šířka centimetrů.


Dále je třeba zohlednit i výšku a také hloubku. Rozměr je důležitý hlavně pro přípravu, aby bylo možné troubu do daného prostoru bez potíží usadit. Celá řada z nich nabízí pečení v páře pouze v kombinaci s jiným režimem. Stejně tak se nezapomeňte informovat na podobu nádoby na vodu, kde vzniká pára. Někde má podobu samostatné přihrádky, výjimkou není ale ani to, že trouba obsahuje jen rezervoár umístěný na dně samotné pečící komory.


Pro funkčnost varné desky je nezbytné vybrat troubu od téhož výrobce či koupit samostatný ovládací panel určený dané desce. Zvažte umístění trouby. Volně stojících trub je na trhu méně a jsou to spíše malé typy stolních trub. Stejně jako jiné elektrické spotřebiče se i pečicí trouby řadí do několika energetických tříd. S nižší spotřebou energie šetříte nejen vaše peníze, ale také životní prostředí.


A dnes se zaměříme na jeden z hlavních kuchyňských spotřebičů. Při výběru trouby berte v úvahu jak často a pro jak početnou rodinu budete troubu využívat. Jste nadšenec do gastronomie a využijete funkce jako je pára, gril nebo teplotní sonda?


Nebo vám stačí jen obyčejné funkce jako je dolní, horní ohřev a. V případě polyvalentní trouby je proto nutné vybrat varnou desku i troubu od stejného výrobce nebo případně dokoupit samostatný ovládací panel vhodný pro danou varnou desku.

V neposlední řadě je při výběru pečící trouby dobré zvážit funkce, které využijete. Samozřejmostí je například funkce grilu. Poradíme vám, jak vybrat novou, co všechno zvládne i kolik pokrmů se v ní dá péct najednou. Je třeba zvážit řadu faktorů a vybrat si skutečně takový model, který bude odpovídat vašim potřebám.


V následujícím návodu vám poradíme, jak na to. Typy pečicích trub podle konstrukce. Samostatně stojící, malou stolní nebo vestavnou – a když vestavnou, tak klasickou nebo polyvalentní. Plánujete-li výměnu starého sporáku a trouby, které již dosluhují, za novější a lépe vybavené spotřebiče, možná vás již pohltila obsáhlá nabídka plynových sporáků, varných desek i multifunkčních trub.


Abyste se v široké záplavě domácích spotřebičů neztratili, pokusíme se vám na. Vnitřní objem trouby se pohybuje v rozmezí až litrů, takže jsou vhodné do větších i menších domácnosti. Stolní trouba představuje šikovné řešení na chatu, studentskou kolej nebo do garsonky, zkrátka všude, kam se klasická trouba nevejde, nebo se její pořízení nevyplatí.


Před nákupem stolní trouby byste měli mít základní povědomí o takovém výrobku. Proto se v našem článku zaměříme na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky