středa 19. prosince 2018

Koření na špagety

Koření na špagety - recepty na každý den. Směs na ochucení omáček a strouhaného sýra na špagety , makaróny a jiné těstoviny. Obsahuje koření typická pro italskou kuchyni jemně mletá: bazalku, česnek, sušenou mrkev, oregano (dobromysl), černý pepř, tymián, citrónovou kůru, provensálskou směs a sůl.


Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme. Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.

Směs je vyváženou kombinací sušených rajčat, česneku a vybraných bylinek, namíchanou k přípravě vyhlášené italské boloňské omáčky na těstoviny, zejména na špagety. Dlouhé těstoviny provázkového tvaru připomínají podobný typ těstovin, kterým jsou makarony. Ty se liší tím, že jsou duté a bývají také kratší. Na domácí špagety existuje několik receptů.


Základní je smíchat osolenou mouku a žloutek. Osvědčený recept na vynikající domácí koření špagety. Skvělé rajčatové koření bez konzervantů, éček a dochucovadel.


Pokud nedáte do směsi žádnou sůl, můžete pak koření použít k přípravě dětských jídel do roku.

Nakonec vmícháme koření na špagety a ještě podlijeme trochou vody (el. sporák na č.3) Takto necháme provařit asi – minutek, dokud nám pórek nezměkne. Nakonec směs dochutíme Harmonií chuti, ta tomu dá šmrnc. A je hotovo, podáváme ozdobené strouhaným sýrem (zrovna jsem neměla).


Velice dobré jídlo, které zatím chutnalo všem. Výborná směsice chutí koření , zeleniny a těstovin zapečené pod křupavou sýrovou kurčičkou. Pokaždé jsem musela otevřít několik sáčků s kořením a odměřovat ho.


Takhle jen otevřu skleničku s kořením na špagety a nasypu potřebné množství. Jindy jsem zase zjistila, že koření , které potřebuji, došlo. To už se vám ale nestane. Kde koupit směsi koření směs koření na špagety a jiné?


V Království chuti, Nuselská 1 Praha - Nusle. Tento obchod a e-shop prodává vážené koření , zrnkovou kávu arabica a robusta, sypané černé, zelené a ovocné čaje, bylinky i bylinné směsi, ořechy, semena, suché plody, sudové víno ze Španělska, Jihoafrické republiky a Maďarska a lahvová vína z Moravy a. Na posledních minut odkryjeme pokličku, přidáme prolisovaný česnek, pepř a trochu soli a necháme ještě odpařit přebytečnou tekutinu. Podáváme s oblíbenými těstovinami (já preferuji špagety ) a navrch posypeme strouhaným parmezánem. Směs koření na dochucení karbanátků, masových směsí a omáček vhodných nejen k těstovinám. Výtečná směs koření pro lasagne, cannelloni a italské rendlíky.


TIP na recept: Boloňská omáčka na špagety. Postup: osmahneme nadrobno nakrájenou.

Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí. Směs oregana, petržele, nového koření , feferonek, skořice. Dodají Vašim jídlům přirozenou vůni a aroma. Bez konzervantů, barviv a aromat.


Poznejte sílu krétského slunce v krétských bylinkách. Na pánvi si dozlatova opečeme cibulku, přidáme česnek, salám -malinko zasmahneme, okořeníme ( koření na špagety , gril. koření apod., kdo má co rád). Poté zalijeme vodou a necháme dusit. Když je voda téměř vyvařená (min. sklenka musí zůstat) přidáme do směsi asi dc kečupu a necháme chvíli povařit. Orestujeme na olivovém oleji.


Vmícháme vepřové mleté maso a koření. Natrháme k tomu pár lístečků oregána a vše vaříme. Ke konci přilijme konzervovaná rajčata. Přisypeme koření na špagety a osladíme.


Podle chuti dáme sůl a pepř. Nyní si dáme vařit špagety. Hotové špagety smícháme s boloňskou. Sušené ovoce, ořechy, semínka, speciality.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky