pondělí 31. prosince 2018

Sušení hrušek

Tématické fráze: sušení jablek v sušičce sušeni hrušek sušení jablek sušení hrušek v sušičce jak susit hrusky sušení hrušek v troubě jak usušit jablka křížaly z hrušek jak usušit hrušky jak sušit hrušky v sušičce jak uskladnit křížaly susene jablka jak dlouho sušit jablka v sušičce jak sušit hrušky v. Na sušení hrušek jsou nejvhodnější letní odrůdy hrušek , drobné, bez větší kaménčitosti. Příprava sušených hrušek – recept: Hrušky můžeme sušit oloupané nebo se slupkou, rozkrájené na půlky, na čtvrtky nebo celé. Sušíme-li hrušky celé (drobnější odrůdy), zbavíme je jen stopek a zbytků okvětí a sušíme.


Kousky ovoce pak nechte chvíli okapat a můžete rovnou sušit.

Ovoce ošetřené tímto roztokem zůstane v průběhu sušení světlé a nezhnědne ani během skladování. V případě sušení hrušek postupujte podobně jako u jablek (rozkrojit, vyjmout jadřinec, neloupat, nakrájet na stejně tenké plátky). Usušené hrušky mají být pevné a pružné.


Délka sušení je 8-hodin při teplotě okolo °C. Hrušky na sušení se česají dříve, než dospějí do stadia konzumní zralosti, avšak když už začínají žloutnout. Zvláště vhodné jsou všechny malé odrůdy letních hrušek. Počáteční hniličení hrušek není na závadu pro sušení neloupaných celých nebo půlených plodů.


Sušení hrušek v sušičce je velmi jednoduché a také úsporné.

Nynější zařízení totiž mají velice nízkou spotřebu elektrické energie a navíc dokážou zajistit takové proudění vzduchu, aby bylo ovoce na všech tácech ohříváno najednou a Vy tak budete mít o starost méně s přendáváním táců. Doba sušení v sušičce: Jablka cca hodin. Po usušení křížaly skladujte v uzavřených dózách na suchém, tmavém a chladném místě, v teplotě do stupňů. Dodržíte-li tyto podmínky, měly by křížaly vydržet až roky. Pravidelně je však kontrolujte, zda.


Pak mi doplo, že myslíte to sušení v troubě… Ano, máte recht, je to patrně drahé (a prý bude hůř), ale… Ale (teď i pro esmeralda) neměli jsme doma výkonnější prachový filtr, než křížaly sušené na SÍTĚ na radiátorech! Víte, co s letošní úrodou hrušek ? Pokud jste se syrových plodů už přejedli, vrhněte se do sušení , kompotování, přípravy marmelá likérů a džusů a rozhodně vyzkoušejte uvedené netradiční recepty! Navíc má zrno kukuřice relativně vysoký obsah vody (kolem ) a bez aktivního sušení hrozí znehodnocení plísněmi. V domácích podmínkách lze sušit celé zavěšené palice či zrno ve velmi tenké vrstvě, což lze využít jen pro malé množství a neřeší problém s využitím kukuřice ve větším měřítku. Konzumace sušených hrušek a jiného ovoce je proto dobrá v průběhu celého roku, obzvláště pak během podzimních a zimních dnů, kdy je období chřipek a nachlazení.


Sušené hrušky si můžete připravit sami doma. O způsobu sušení se zmíníme o pár řádků níže. Pokud nemáte vlastní úrodu hrušek , přesto vám. Sušení švestek je v plném proudu Ta naše švestka česká.


A jak to vypadá v sušárně, když se suší švestky? To se nás sejde nejvíce, protože je loupeme ručně.

V řadě sedí šest žen a loupou hodin švestky, než se naplní sušárn. Sušení ovoce v sušičce - recept: Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. Po hodinách horké švestky porosíme studenou vodou. Správně usušené švestky jsou pružné až kašovité, ale při zmáčknutí nevypouští. Následující seznam odrůd hrušek zahrnuje především odrůdy a variety hrušně obecné a hrušně plané, které jsou (nebo byly) pěstovány na území České republiky.


Recepty sušení hrušek na zimu doma v troubě a elektrické sušičce Hrušky - ovoce, které není snadné skladovat po dlouhou dobu ve sklepě a zejména v bytě. Proto je lepší používat čerstvé hrušky. V Rusku tento výrobek dlouho zaujímá čestné místo na stole mezi jinými sušenými lahůdkami. A není divu, že naši předkové tolik miloval nad ovoce!


Příprava sušeného ovoce ze zralých hrušek může být buď s elektrickou sušičkou nebo konvekční troubou. Každá jednotka má jedinečné vlastnosti, ale značně zjednodušuje vaření. Vyjděme tedy z příkladu, že máme kýble zralých švestek nebo hrušek , a co s tím.


Sušení je nejjednodušší a také nejekologičtější způsob zachování ovoce, pokud ho provádíme rozumně. Pokud chceme mít sušené ovoce v množství větším než malém nebo potřebujeme zvítězit nad záplavou letos tak hojných švestek. Ale stejně jsem měla jen zlomek z toho, kolik hrušek existuje. Přesto jsem si mohla udělat pěkný obrázek o tom, co rozhodně nechci. Nechci, aby v hrušce byly kamínky a tvrdé části (říká se tomu kamenčitost nebo kamenčivost hrušek ), některé odrůdy jsou k tomu náchylnější.


No ale nejvíce to prý záleží na tom. Sušení je způsob, jak uchovat dlouhodobě ovoce, zeleninu, houby či bylinky, aniž by ztratily vitaminy, minerály a vlákninu. Ovšem jen za předpokladu, že je usušíte a následně uskladníte správně, že se vyvarujete častých chyb.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky