úterý 17. července 2018

Středověké sklo

Free Shipping Available. Výjimečnost replik zeleného a modrého skla oceníte při praktickém užívání. Zelené sklo neboli lesní sklo je vyráběno tradičními metodami, které se dochovaly z území Čech z 14. Lesní sklo - repliky dle originálních předloh.


Nejen barva je typickou vlastností, ale i přítomnost bublinek. Sklo je samozřejmě foukané.

Naše nabídka zahrnuje antické sklo , středověké číše či renesanční sklo. Středověk dělíme na ranný, vrcholný, pozdní. Repliky mají nazelenalou barvu a sklovina obsahuje bublinky.


Mírné nerovnosti dodávají dnes replikám historického skla kouzlo dávných časů. Ve středověku bylo sklo drahé, proto se při stolování pilo společně z lahvic nebo. Historické lesní sklo s dekorem modrých mušlí. Kniha jistě najde uplatnění u všech, kteří se zajímají o hmotnou kulturu středověké společnosti, o každodenní život středověkého člověka.


Potřebné je též vyzdvihnout velmi zdařilé grafické provedení celé publikace - od obálky a layout, přes kvalitní fotografie a kresby nálezů, až po celkové uspořádání tabulek, grafů a přehledných mapek.

Spolupracujeme s těmi nejlepšími skláři, kteří vtiskli do každé z našich ručně vyráběných, skleněných replik zeleného, lesního i gotického skla především letité zkušenosti a um světoznámého, českého sklářství. Naše výrobky Vás provedou celou jeho historií. Základem je vztah Pán - nevolník. Najdete zde historické sklo , lesní sklo , středověké sklo v podobě sklenic, pohárů, karaf, džbánů, kalíšků, číší, misek atd. Lesním sklem je nazýváno sklo s nazelenalou barvou a bublinkami.


Vyrábělo se v lesích a je typické svou zeleno-žlutou barvou. Název tohoto skla je odvozen od umístění skláren uprostřed rozsáhlých lesů. Tady měly sklárny k dispozici všechny suroviny nutné k výrobě skla.


Charakteristický nazelenalý odstín je dán obsahem kysličníku železa obsaženého ve sklářském písku. O rok později se podařilo detailním povrchovým průzkumem tamějšího prostoru objevit další lokality – tři vrcholně středověké sklárny. Jedna se nachází za východním, druhá za západním okrajem plužiny zaniklé středověké vsi Spindelbach a třetí sklárna byla zachycena přímo v intravilánu obce.


Bezplatná fotografie: středověké , portrét, Spearhea barevné sklo , umění, náboženství, lidé, kultura. Další díl nevšedního cyklu výprav do středověku zahájíme návštěvou hradu Roupov, jehož dominantou je nepřehlédnutelný komín dodnes zachované hradní kuchyně. Sezimovo Ústí, archeologie středověkého poddanského města, 3. Kovárna v Sezimově Ústí a. Hand-made replicas of historic glass in the Glass Factory Jakub are made according to the ways of glass processing in medieval times.


This contribution presents information concerning the import, use and typology of glass, especially hollow glass, in.

Anotace: Tato magisterská diplomová práce se zabývá středověkým sklem v Opavě, a to především na základě zpracování nálezů. Podkladem pro publikaci se stala diplomová práce, která vznikla ne Ústavu pro archeologii Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Cílem bylo vypracování topografie reprezantativních nálezů skel z období vrcholného středověku. Z oblečení Vám ušijeme víceméně cokoliv, pro větší inspiraci máte níže uvedeno několik ukázek.


Je VELMI důležité, abyste se správně změřily. K tomu použijte potřebné míry vypsané u jednotlivých produktů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky