úterý 31. července 2018

Irská káva příprava

Pravá irská káva se přitom od „irské kávy“ (uvozovky jsou na místě), kterou vám ve většině kaváren a restaurací v tuzemsku připraví, liší přímo diametrálně. Espresso nebo dokonce turek s trochou whiskey (často ne irské) a čepicí šlehačky ve spreji jsou vše jiné, jen ne irská káva. Ingredience - vařící voda, hnědý cukr ,výhradně ten dávají do každé! Do ní se následně přidává pouze pravá irská whiskey, třtinový cukr a velmi tučná smetana.


Irové často přidávali do čaje whiskey a Joe ji nalil do kávy.

Navíc kávu na povrchu ozdobil šlehačkou. Vezměte sklenici o objemu 2ml a nahřejte ji nalitím a vylitím horké vody. Vložte do sklenice lžičky třtinového cukru a zalijte jej čerstvě připravenou filtrovanou kávou (z aeropressu, z french pressu, z dripperu, …). Kuharski portal in zvrhan lonec idej. Prava irska kava ima, ko nam jo postrežejo, vedno tri jasno ločene plasti: kavo, whisky in smetano.


Její příprava v sobě totiž skrývá i trochu toho barmanského umění. Dojdete-li však až na konec našeho článku, budete si i sami doma moci připravit opravdu lahodnou kávu, které dodá ten správný říz kapka whiskey.

Nejprve se však podívejme, jakou historii má tento způsob přípravy kávy. Při vyslovení těchto slov každý zarytý kávomilec slastně přivírá oči. Podává se ve skleničkách na stopce, které nemají ouško.


Jeho dnes již uzavřená letecká základna pro hydroplány byla předzvěst. Nápoj se servíruje do sklenice bez ouška a na stopce. Zní to jednoduše, ale zase tak jednoduché to není. IRSKÁ KÁVA , NESMRTELNÁ ELEGANCE KÁVY A ALKOHOLU. Postup přípravy receptu.


Do sklenice uvaříme rozpustnou kávu, (pokud sladíme, doručuji ji zrovna osladit, ale opatrně neboť koňak je sladký), po stěně sklenice nebo po lžíci vlijeme cl vaječného koňaku tak, aby se usadil na dně sklenice a ozdobíme šlehačkou. Výběr je opravdu široký a každá metoda má něco do sebe. Pro přípravu se používá g jemně mleté kávy, dl vody, 2-lžíce irské whisky a smetana ke šlehání podle chuti. Počas horúcich letných dní väčšinou nesiahame po teplých nápojoch. My, vášniví kávičkári, si preto hľadáme cestičky, ako si dopriať tento lahodný nápoj v inej ako teplej verzii.


Vtedy prichádza na scénu ľadová - alebo v tomto prípade mrazená - káva. Tentokrát aj s kvapkou alkoholu. Netrvalo dlouho a povědomí o ní se rozšířilo do celého světa.

Dnes ji můžete ochutnat téměř všude. U nás je už také stálicí na nápojových lístcích kavráren. Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách.


V cestě za vznikem této kávy zapomeňte na Alžír. Pod tímto názvem nikde jinde ve světě nic podobného nedostanete. Irská káva byla na světě. Alžírská káva je zkrátka klasická ukázka toho, jak my češi dokážeme konzumenta zmást.


Nesmrteľná elegancia kávy a alkoholu sa skrýva v írskej káve. Januára a tento rok už uplynulo neuveriteľných 71. Je libo něco ostřejšího? Vychutnejte si svůj oblíbený Irish Cream v kávové podobě. Filtrovaná káva je takový nápoj, při jehož přípravě není využit k extrakci tlak, ale pouze přirozený proces louhování rozpustných látek ve vodě.


Horká voda (až °C) je v kontaktu s kávou po dobu 3-minut (podle metody přípravy), poté je extrakce zastavena přefiltrováním či scezením.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky