pondělí 2. července 2018

Kameninové nádoby na zelí

V této kategorii naleznete keramické ( kameninové ) sudy na zelí (zeláky), které se nám za mnoho let prodeje nejvíce osvědčily. Nabízíme lety ověřené slovenské sudy na zelí , až do objemu 40l. Každý sud na zelí (zelák) se snažíme co nejlépe zabalit, aby nedošlo k jeho poškození během přepravy. Nakládání zelí do kameninové nádoby recepty, které budete milovat. Dlouhodobě a velice úspěšně nakládám zelí tak, že nakrouhané nechám cca 6hodin smíchané se solí ve sprchovacím koutě a poté láduji spolu s kmínem do kameninové nádoby.


Ono to hned při pěchování pouští šťávu adobřr se s tím pracuje.

Na dno se případně dávají vinné listy. Průběžně odebírám přebytečnou. Zelí pak natlačte do kameninové nádoby tak silně, aby leželo ve vlastní šťávě. Zakryjte zelnými listy a koprem, který dodá vůni, zatěžkejte prkénkem a nechte až týdny v chladu proležet.


Můžete je pak přendat do sklenic a sterilovat při °C asi minut. Popis: Prodám staré kameninové. Nejlépe všechno dohromady- léta.


Několik takových hrstí je třeba vložit do misky a posunout dalšímu členovi, který zelí natiskne do kameninové nádoby.

Nejjednodušší to jde vlastní váhou – stačí si důkladně umýt nohu, dát na ni čisté igelitový sáček a každou vrstvu pořádně udupat. Zelák l nádoba na zelí s víkem. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Keramicky hrnec na zeli najdete a porovnáte na Srovnanicen. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů.


Nově přehlednější a rychlejší. Kvalitní nádobí by rozhodně nemělo chybět v žádné kuchyni. Vybrat si ale to pravé může dát občas velkou práci.


Pokud si zvolíte nádobí z kameniny, obvykle chybu neuděláte. Kameninové hrnce se obvykle používají na kvašení zelí. Odolné kameninové nádobí. Jednou ze základních charakteristik kameniny je odolnost.


Zelí za až hodiny pustí šťávu. Pak ho vymačkejte a vložte do kameninové nádoby , šťávu dejte stranou. Zelí upěchujte a nechte týdny v uzavřené nádobě při pokojové teplotě kysat.


Přebytečnou šťávu odlévejte nebo přilévejte podle potřeby tak, aby bylo zelí stále ponořené pod hladinou.

Jakmile nakrouhané zelí pustí vodu, tak ho přendávám do kameninové nádoby. Já to dělám tak, že pěstma ho v nádobě stlačuju směrem ke dnu. Celý proces stačí opakovat tak dlouho, než se nádoba naplní. Uplne na dno kameninove nadoby davam svazek cerstveho kopru. Podotykam ze jsme to delali dlouho s ruznymi zavazimi ale nikdy nebylo zeli.


Pokud disponují i poklopem, tak není problém s přebytečným únikem pachu ze zelí. I tak byste ale zelí neměli mít v obýváku, ale dát jej raději do sklepa či do garáže. Zelí správně nakrouhejte Krouhání zelí je poměrně velká alchymie a je dobré jej řešit dle pravidel.


Struhadlo na zelí musí mít tenké otvory. Lák musí projít varem a sůl v něm cca minut rozpustíme. Necháme lák vychladit na cca 0-3°C a zalijeme jim maso naskládané nejlépe do kamenité nádoby , lze však použít i jiné nádoby.


Maso může být zatížené kamenem jako zelí a musí být celé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky