středa 11. července 2018

Šnekové odšťavňovače test

Vybírejte a testujte s námi ty nejlepší šnekové i odstředivé odšťavňovače na českém trhu a kde je koupit online. Takzvané šnekové nebo tlakové odšťavňovače namísto otočných nožů suroviny rozmělní rotujícími koly, poté opět protlačí přes jemné síto. Ve srovnání s odstředivými odšťavňovači mívají vyšší výtěžnost, ze surovin tak dostanou opravdu maximum. Jejich produktem je hustší šťáva. Během krátké chvíle dokáže zpracovat ovoce, zeleninu a další dobroty.


Velký test odšťavňovačů porovnal a vybral nejlepší odstředivé a šnekové odšťavňovače. Základní typy odšťavňovačů. To, co si musíte rozhodnout v první řadě, je typ odšťavňovače , o který máte zájem.


Existují dva, respektive tři, ze kterých budete vybírat – odstředivé, šnekové a také mechanické, které se nacházejí na pomezí odšťavňovačů a lisů. Odstředivé odšťavňovače pracují nejlépe s ovocem s velkým množstvím šťávy, zatímco šnekové fungují nejlépe se zelenou listovou zeleninou s jen malým množstvím šťávy. Obecně lze říci, že je vhodné vybrat si odstředivý odšťavňovač, pokud máte zájem především o získávání šťávy z pomerančů a jablek.


Rozlišujeme horizontální a. Odšťavňování je sice pomalejší, ale výsledek stojí za to. Podobně jako mlýnek na maso. Otočný šnek (většinou z plastu) posouvá vhozené suroviny hlouběji. Příliš rozšířené u nás ještě nejsou šnekové vertikální nízkootáčkové odšťavňovače. Ty jsou na našem trhu poměrně nové.


Jedná se stroje se svislou šnekovou hřídelí. Zpracování surovin je u nich rychlejší, protože je šnek vtahuje sám a pěchovadlo příliš používat nemusíte. Přípravu domácích šťáv ze zeleniny a ovoce zajistí odšťavňovače. Test odšťavňovačů ukázal, že zatímco jeden je pomalý a náročný na čištění, druhý má zase menší výtěžnost a je hlučnější. V porovnaní s odstredivými sú hriadeľové odšťavovače drahšie, zato je ich výťažnosť o vyššia.


Rotujúce kolesá, ktoré drvia ovocie či zeleninu, pripomínajú slimačiu ulitu. Jedným otvorom vytláčajú šťavu, druhým odpad a vlákninu. Pokud se rozhodujete, že si pořídíte šnekový odšťavňovač, měli by jste se před jeho koupí.


Nejlépe hodnocené (nejlepší) šnekové odšťavňovače. Recenze, test a jak vybrat odšťavovač (lis) ovoce a zeleniny. Ve videu jsem se přeřekl, řekl jsem, že test jsem provedl na půl litru a správně mělo být, že test jsem provedl na půl kila mrkve. Příště zkusíme měkké ovoce.


Stále doručíme až domů, na pobočky i do Alzaboxu. Pravidelné akce a slevy na Šnekové odšťavňovače. Concept, Kuvings, Philips a dalších. V porovnání s odstředivými jsou hřídelové odšťavňovače dražší, zato je jich výtěžnost o vyšší. Rotující kola, která drtí ovoce či zeleninu, připomínají hlemýždí ulitu.


Jedním otvorem vytlačují šťávu, druhým odpad a vlákninu. Na naše odšťavňovače poskytujeme záruku více než měsíců. EET - Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Nejvhodnější je použít vertikální šnekové odšťavňovače se širším šnekem, velkým sítkem a otočnou stěrkou, které sítko průběžně při práci otírá a čistí. Veškeré bobuloviny a lesní plody (například rybíz, hroznové víno, jahody, maliny nebo borůvky) nejlépe zpracujeme na šnekovém nebo dvouhřídelovém přístroji ve vertikálním provedení. Do našeho srovnání jsme vybrali jsme celkem odšťavňovačů, které jsme rozdělili do skupin – šnekové a odstředivé.


U obou skupin jsme porovnali a ohodnotili parametry i funkce, které jsou pro dané výrobky podstatné. Jak si vedly, se dozvíte níže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky