středa 31. května 2017

Odtah digestoře na fasádu

V tomto roce jsme nechali zateplit fasádu 10cm polistirén na 45cm zed. Dobrý den Mám dotaz ohledně odvětrání na fasádu. Odtah je lehce naspádován ven z domu a obávám se kondenzu a par v zimních obdobích, aby nešpinily fasádu a nevytékaly ven. Pro odtah byla použita hliníková hadice semivent o průměru 120mm napojená k digestoři a vedená až ven na fasádu domu, kde byla zakončena mřížkou.


U digestoře ani v potrubí nebyla zpětná klapka.

Do domu proto otevřeným otvorem silně pronikal venkovní vzduch. Idiots Tree Felling Fails with Chainsaw Machine - Tree Falls on Head and House - Duration: 8:11. Je vyroben z pozinkovaného plechu, má tvar. Budeme mít digestoř přímo na obvodové zdi a chceme tedy udělat přímo od digestoře díru ven z baráku, na fasádu dáme nějakou mřížku a do trubky těsnou zpětnou klapku.


Podle mne vznikne kondenzát, který bude chtít někam odtéct. Při nadkritické kumulaci přeteče zpětnou klapku a vyteče z roury. Pokud by bylo zakončení opatřeno odvodem pro kondenzát a napojeno třeba na kanalizaci, tak kondenzát nevyteče na fasádu , ale do toho.

Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Vliv odtahového potrubí na výkon a hlučnost Počítejte s tím, že každý pravý úhel u odtahového potrubí přinese snížení výkonu přibližně o procent (ale i procent), zato se zvýší hlučnost, také asi o procent. Zpětná klapka je na začátku i konci vedení.


Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti jestli takto provedeným odtahem. A jestli nepoteče po fasádě. Odtah digestoře - Jaký materiál použít na odtahové potrubí.


Je to z důvodu, že se s nimi dobře a snadno pracuje. Potrubí se jen nasadí na výstupní hrdlo digestoře a natáhne ke komínu. Buď provrtat zeď za digestoří a vyvést odtah rovnou na fasádu a nebo vyvést digestoř až na střechu domu. V první případě mám obavu z kondenzátu na fasádě a. Většina digestoří nabízí odtahový průměr 1nebo 1mm. Do fasády bych jej nechtěl dávat z důvodu mastných map na fasádě.


Zadání Potřebuji na fasádu vytáhnout odtah z digestoře včetně vyvrtání, instalace a izolace. Zásah do vnější omítky by měl být minimální, aby nedošlo k výrazné změně vzhledu. Venkovní mřížka - ukončení vývodu na fasádě domu.


Prosím, poraďte, jak vyvést odtah digestoře z podkroví střechou ven.

Vašeho popisu nevyplývá, zda se jedná o odtah z digestoře nebo. Môžem vyviesť nútené vetranie od digestora na fasádu domu. Ak mám použiť predĺžený vývo vie niekto doporučiť esteticky vhodné. Není lepší ukončit potrubí těsně před navedením horizontálního vývodu na ten. Po vybourání spíže zůstaly odvětrávací otvory nad podlahou a pod stropem, které byly vyvedeny potrubím na fasádu.


Vzhledem k výhodnému umístění digestoře poblíž tohoto otvoru byl vývod z digestoře (po informování předsedy společenství) zaústěn do horního odvětrávacího otvoru spíže. Nerezová větrací mřížka s přírubou na potrubí o průměru 1mm vhodná zejména pro instalaci na fasádu pro odtah digestoře , koupelny a dalších. Připevňuje se do omítky pomocí šroubů, vsune se do potrubí stejného průměru.


Flexo roury - Velká část řemeslníků s oblibou používá takzvané flexo roury.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky