čtvrtek 11. května 2017

Nejlepší mikrovlnná trouba na trhu

K rychlému ohřátí pokrmu snadno dopomůže mikrovlnná trouba , většina modelů v sobě ale skrývá ještě širší využití. Srovnávací test mikrovlnných trub hodnotí uživatelsky oblíbené výrobky. Zaměřili jsme se hlavně na velmi oblíbené volně stojící mikrovlnky.


Ty jsme rozdělili na dvě skupiny – monofunkční a. Mikrovlnná trouba se od dob svého uvedení na trh stala nepostradatelným doplňkem většiny domácností. Namísto zdlouhavého ohřívání pokrmů na klasickém sporáku stačí jen naložit uvařené jídlo z lednice na talíř, vložit jej do mikrovlnné trouby, a za minuty můžete obědvat či večeřet. Ale jak se pozná ta nejlepší mikrovlnná trouba ? Přirozeně, to záleží hlavně na tom, co hledáte! Pokud hledáte přístroj, který pouze ohřívá (maximálně rozmrazuje) jídlo, na českém trhu existuje široká nabídka za velmi atraktivní ceny. Naši redaktoři osobně testují vybrané produkty a dále shromažďují tipy na nejlepší zařízení dle odborných a uživatelských recenzí.


Na webu najdete doporučené mobilní telefony, fotoaparáty, tablety, televize a mnoho dalšího. Na trhu se jich však nachází nepřeberné množství, a ne všechny výrobky jsou stejně kvalitní. Proto pro vás máme pár zásadních ra podle kterých si mikrovlnnou troubu vybrat.


U nás je dlouhodobě nejpopulárnější mikrovlnná trouba Eta, avšak na trhu se nachází i jiní výrobci. I přestože se nejedná o nejlepší mikrovlnnou troubu na trhu , rozhodně Vás překvapí její nízká cena. Výběr na trhu je tak široký, že z hlediska designu si vybere opravdu každý tak, aby mikrovlnná trouba plně zapadala do jakékoliv kuchyně. Nejčastější materiály jsou nerezová ocel, plast, kombinované se sklem. Pokud takový zákazník současně požaduje funkce, které není schopná naplnit trouba mikrovlnná je stolní trouba tou pravou volbou.


Stolní trouby zabírají málo místa a mohou stát volně na kuchyňské lince či stole. Pro mini troubu se rozhodují také zákazníci, kteří se pečení věnují jen občas. Nemusíte se tak bát dlouhého zahřívání.


Její maximální teplota je 230°C, v tomto směru ji některé konkurenční modely překonávají, pro běžné pečení by ale měla být tato teplota dostačující. V následujících řádcích se zaměříme na trouby, s nimiž se můžete setkat na současném trhu. Každému kulináři samozřejmě vyhovují jiné funkce, umístění nebo dokonce zdroj energie. Abyste si udělali jasnou představu o tom, jaká trouba bude vhodná zrovna pro vás, přinášíme vám několik důležitých informací. Umožňuje nám totiž velmi rychlou přípravu jednodušších pokrmů.


Abychom vám výběr té nejlepší mikrovlnné trouby usnadnili, pokusíme se vám poradit, a to nejen přehledným hodnocením z testu mikrovlnných trub, ale také na co se při tomto výběru zaměřit. Na příkon mají vliv i různé funkce, kterými moderní mikrovlnné trouby disponují (gril, rozmrazování). Nejlepší jsou mikrovlnky s co nejvyšším výkonem a co nejnižším nebo stejným příkonem. Za malé mikrovlnky jsou považovány ty s objemem až l. Na našem trhu jich je několik, přičemž velmi dobré reference mají například Euronics. Nejlepší mikrovlnka totiž není jen ta, která je nejlevnější, ale kterou koupíte za nejlepších podmínek.


Přečtěte si také jak si vybrat mikrovlnnou troubu. Nejen že urychlí a zjednoduší ohřev potravin. Dokáže je také rozmrazit a usnadnit, tedy především zrychlit samotné vaření. K tomu slouží u dražších modelů různé doplňkové funkce, jako jsou pečení nebo grilování. Pevné připojení na vodu – parní trouby jsou vybaveny zásobníky na vodu, které je třeba průběžně doplňovat.


Vysoce kvalitní parní trouby spadající do nejvyšší cenové kategorie nabízí možnost pevného připojení na vodu. V tomto případě se zásobník plní automaticky a trouba je tak kdykoliv připravena k použití. Pokud je spotřebič vybaven režimem ECO Mode významně snížíte náklady na energii díky nízké spotřebě v pohotovostním režimu.


Narazit můžete na model, který zvládne upéct chleba nebo uvařit v páře. S počtem funkcí roste i cena spotřebiče. Volně stojící mikrovlnná trouba má obvykle o pár centimetrů víc a je nutné pro ni najít vhodné místo. Zabudovaná mikrovlnná trouba je obvykle sladěna se zbytkem spotřebičů, netrčí nikde bokem na polici anebo kuchyňské lince. Pokud jde o funkce, ani jedna z nich nenabízí nic navíc – funkce jsou stejné či jde o volně.


Velmi praktická trouba na pečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky