čtvrtek 25. května 2017

Kateřina tučková nová kniha

Kateřina Tučková je spisovatelka, dramatička, publicistka, historička umění a kurátorka výstav. Líbila se mě i Fabrika. Pro ty čtenáře,kteří znají Brno jak je popsané v knize, to je určitě zážitek.


Kateřina tučková nová kniha

A Vyhnání Gerty Schnirch by si měl přečíst každý proto,aby jsme nezapomněli. Přeji jí hodně úspěchů a. Zanedlouho však založil manufakturu a stal se jedním z nejvýznamnějších textilních baronů. Ve strhujícím vylíčení rodinné historie se odráží i celá 250. To je výčet, který mluví za vše.


Nedostupné Ivana Lomová. Jako vždy si vybrala skvělý námět, provedla poctivou rešerši a pochopila dobu. Příběh o životě výrazné české dirigentky a skladatelky Vítězslavy Kaprálové měl být prózou. Její bohatý, leč krátký život by totiž vystačil na plnohodnotný román.


Vysoko v kopcích Bílých Karpat jsou řídce rozeseta přikrčená stavení. Když žila v oblasti brněnské ulice Cejl, jenž bývá nazývána brněnským Bronxem kvůli nynejší početné romské komunitě, pátrání po historii této části města ji přivedlo k námětu jejího prvního románu Vyhnání Gerty Schnirch. Prostředí, v němž vyrůstala, ji velmi oslovilo a stalo se inspirací pro budoucí kariéru i dílo - Moutnice jsou malá vesnice na jižní.


Mladé fronty, které nabízí kvalitní knihy online za atraktivní ceny. Tento web používá soubory cookie. Vrátila se v ní do Brna a představila jej jako důležité evropské centrum textilního průmyslu. Titul Fabrika vydalo nakladatelství Host u příležitosti výstavy Brno – moravský Manchester. Vyrůstala v jihomoravské vesnici Moutnice, která zůstala téměř nezasažena minulým režimem a udržela si silné sepětí s církví, hospodářským životem i přírodou.


Nová , netrpělivě očekávaná kniha Kateřiny Tučkové, je excelentní konbinací reality a fabule. Fantazie autorky tvorí pouze jakýsi tmel, který spojuje historická fakta vyhledaná v archivench. Už předchozí kniha Vyhnání Gerty Schnirch naznačila, že Tučková je autorka, se kterou je nutno počítat a která má místo mezi předními českými spisovateli. Výborne napísaný príbeh, v ktorom opisuje transporty brnenských Nemcov, ich boj o prežitie a neskôr po vojne aj boj o kúsok úcty a pochopenia.


Bílá Voda je fiktivní příběh. Zmizelá Praha a dlouholetá předsedkyně občanského sdružení Klub za starou Prahu. Vystudovala teorii kultury na FF UK, od studií pracuje v Muzeu hl.


Prahy jako kurátorka sbírky historických fotografií a Langweilova modelu Prahy. Ruben Höppner Read-ost. Skutečnost že Brno bylo ve své době textilní město je pro mě naprosto nová a jsem moc ráda že máme autorku která nejen že pátrá v archivech ale hlavně umí zpracovat to, co tam nachází.


Krásná kniha , mohu jen. Na konte má literárnu cenu Magnesia Litera či Cenu Josefa Škvoreckého. Po skvelej knihe Vyhnání Gerty Schnirch napísala Žítkovské bohyně – knihu o bohyniach, ktoré žili na kopaniciach v kopcoch Bielych Karpát. Bohyňami sa nazývali ženy, ktoré mali.


V současné době je doktorandkou Ústavu pro dějiny umění Univerzity Karlovy. Pracuje jako kurátorka. Toto zjištění ji inspirovalo k napsání románu o Gertě Schnirch.


Nenašli jste knihu, kterou jste hledali? Nevěšte hlavu a aktivujte si hlídání nově přidaných produktů v kategorii Antikvariát a bazar knih. Určitě se vaše vysněná kniha brzy objeví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky