úterý 30. května 2017

Domácí bezlepkový chléb v troubě

Přidat vlastn í Další foto (10) Domácí chléb pečený v troubě. Recept na chléb , který mám ještě od mojí maminky. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná. V obchodech se zdravou výživou hotové pečivo koupíte, ale cena je obrovská a ne vždycky je pečivo chutné.


Koupíte toastový chléb , klasický chléb , rohlíky a dokonce i vánočku. Při troše cviku se vám však povede výborné domácí pečivo. Chce to jen mít ten správný, vyzkoušený recept.


A ten pro vás dnes máme. Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Předem připravených směsí, které použijete do domácí pekárny, případně z nich upečete chléb v klasické troubě , je na trhu řada.


Domácí chleba ze špaldové mouky v troubě recepty, které budete milovat. Vybírejte vyzkoušené recepty na Brambory pečené v troubě , Kuřecí placičky pečené v troubě , Grilovaná zelenina v troubě , Domácí chléb pečený v troubě , Domácí pita chléb nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Bezlepkový toustový chléb - v troubě recepty, které budete milovat.


Tématické fráze: domácí bezlepkový chléb bezlepkový chleba v troubě recept na domácí bezlepkový chléb bezlepkový chleb z trouby recept na domácí bezlepkový chleba pohankovy chleb recept domaci bezlepkovy chleba chleb z pohankove mouky pohankový chléb chleba z pohankové mouky bezlepkovy chleb v troube pohankový chleba recept. Pokud budete péct bezlepkový chléb v troubě , je třeba ho péct ve formě, například té na větší biskupský chlebíček, vymazané tukem. Do trouby je dobré dát hrneček s vodou, neboť vytvořená pára pomáhá při vybíhání těsta. Chleba nyní děláme v upravené podobě, a to: 100g Jizerky, 200g celozrnné pohankové mouky,1g kukuřičného škrobu RUF, hrsti burizonů, 2-polévkové lžíce lněného semínka, g sušené droždí RUF, čajové lžičky soli, lžičky cukru, lžic oleje.


Postup zůstává stejný, doba kynutí je minut. Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 2°C a zprudka pečeme minut, pak teplotu snížíme na 1°C a dopékáme asi minut. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout. ENERGY s moukou z chia semínek. K tomu přidáme 3ml vlažné vody, g sušeného nebo g čerstvého droždí.


Návod k přípravě v domácí pekárně. Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Nechejte v této nádobě kynout - na topení, sluníčku, na troubě či u jiného zdroje tepla.


Těsto kyne dalších cca - hodin při teplotě cca - 35°C. Opět záleží na aktivitě kvásku. Chléb peču cca prvních minut v rozpálené troubě , poté teplotu ubírám. Mám plynovou troubu, proto nemohu doplnit.


Milí přátelé, zde najdete recept (krok za krokem) jak upéct kváskový chleba. Hodně zábavy při pečení a dalším experimentování! Prvních minut jsem pekla na 220°C, poté jsem stáhla na 180°C. Poté jsem je nechala vychladnout na mřížce, aby se zespodu nazapařily. Chléb má křupavou kůrčičku a uvnitř je měkoučký.


Tak nevím,ale fotečky receptíku by mi zlákaly více než teda video,ten výsledek je nesrovnatelný. Někdy by bylo lépe snad ani to video nedávat jen to pokazí dojem z receptu a může aj odradit,tady se to opravdu nepovedlo,nebo snad autorka s výsledkem souhlasí? Protože její chlebík opravdu láká k vyzkoušení,ale kdyby tam bylo jen to video,tak mne by to osobně moc.


Po opravdu hodně pokusech umím konečně opravdu dobrý bezlepkový chleba. Zavrhl jsem pekárnu na chléb kde jsem pekl tři roky a dnes peču všechna bezlepková těsta výhradně v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky